Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

A proračuna nigdje...

Hoće li Zagreb postati talac biste? Bandić: "Ja sam konstatirao davnih dana da je Drugi svjetski rat završio''

Zbog proračuna odlazi bista Ive Lole Ribara?? (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Zbog proračuna odlazi bista Ive Lole Ribara?? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zbog proračuna odlazi bista Ive Lole Ribara?? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/1 >>
Hoće li Zagrepčani postati taoci jedne biste? Nakon salvi uvreda i vrijeđanja na zagrebačkoj skupštini u ponedjeljak proračun za 2018. nije izglasan.

Kvorum su srušili članovi HDZ-a koji su napustili skupštinu. Sve je počelo zbog biste Ive Lole Ribara koju je gradonačelnik Milan Bandić postavio prije nešto manje od dva mjeseca.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik

Sve je izglednije kako će ni dva mjeseca nakon što je postavljena bista biti vrlo brzo uklonjena.

"Pristao sam, bit ću sve što hoće... Milan Bandić na zahtjev NzH planira ukloniti bistu Ive Lole Ribara manje od dva mjeseca nakon što ju je pompozno vratio", napisala je na svojem Twitter profilu Sandra Švaljek.

Stranka Nezavisni za Hrvatsku želi da se preispita odluka o postavljanju biste. "Gospodin gradonačelnik je dao do znanja da postoji mogućnost da je možda došlo u greški prilikom provođenja procedure i radi se o tome samo da će se odluka i preispitati pa ćemo onda vidjeti je li došlo u tom smilsu i do uklanjanja biste", pojašnjava Bruna Esih iz Nezavisnih za Hrvatsku.

U zagrebačkom SDP-u za sve optužuju gradonačelnika Bandića. Dok je otkrivao bistu - za Lolu Ribara Bandić je bio pun riječi hvale, nazivao ga herojem 2. svjetskog rata, rata bez kojeg, kako je i sam rekao danas ne bi bilo ni Hrvatske. Danas o svemu Bandić tek kratko.

"Ja sam konstatirao davnih dana da je Drugi svjetski rat završio pa to poručujem i vama", rekao je novinarima Bandić.

Građani su, međutim, jasni u svojim porukama.

"Ima puno važnijih stvari, od ekonomije, mladih, brige za budućnost, a oni se brinu o prošlosti", kaže Bruno iz Zagreba.

"Bolje da se bave drugim stvarima, da vide kako da sruše one koji smetaju, da nemamo fetuse pored kanti za smeće", poručuje Nedjeljka iz Zagreba.

Hoće li biti i potvrđeno uklanjanje biste, ali i izglasan proračun težak nekoliko milijardi kuna trebalo bi se znati u ponedjeljk za kada je sazvana nova sjednica Zagrebačke skupštine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene