Hoće li Zagrepčani postati taoci jedne biste? Nakon salvi uvreda i vrijeđanja na zagrebačkoj skupštini u ponedjeljak proračun za 2018. nije izglasan.

Galerija +0 Zbog proračuna odlazi bista Ive Lole Ribara?? (Foto: Dnevnik.hr) - 5

Kvorum su srušili članovi HDZ-a koji su napustili skupštinu. Sve je počelo zbog biste Ive Lole Ribara koju je gradonačelnik Milan Bandić postavio prije nešto manje od dva mjeseca.

Vezani članci Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) Kako stoje zagrebačke gradske tvrtke? Među tri koje posluju u plusu nalaze se i - Gradska groblja Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Bandić o nepravilnostima koje je utvrdila revizija: ''Ja se time ne bavim, ja vam inače nisam završio ekonomiju''

Sve je izglednije kako će ni dva mjeseca nakon što je postavljena bista biti vrlo brzo uklonjena.

"Pristao sam, bit ću sve što hoće... Milan Bandić na zahtjev NzH planira ukloniti bistu Ive Lole Ribara manje od dva mjeseca nakon što ju je pompozno vratio", napisala je na svojem Twitter profilu Sandra Švaljek.

Stranka Nezavisni za Hrvatsku želi da se preispita odluka o postavljanju biste. "Gospodin gradonačelnik je dao do znanja da postoji mogućnost da je možda došlo u greški prilikom provođenja procedure i radi se o tome samo da će se odluka i preispitati pa ćemo onda vidjeti je li došlo u tom smilsu i do uklanjanja biste", pojašnjava Bruna Esih iz Nezavisnih za Hrvatsku.

U zagrebačkom SDP-u za sve optužuju gradonačelnika Bandića. Dok je otkrivao bistu - za Lolu Ribara Bandić je bio pun riječi hvale, nazivao ga herojem 2. svjetskog rata, rata bez kojeg, kako je i sam rekao danas ne bi bilo ni Hrvatske. Danas o svemu Bandić tek kratko.

"Ja sam konstatirao davnih dana da je Drugi svjetski rat završio pa to poručujem i vama", rekao je novinarima Bandić.

Građani su, međutim, jasni u svojim porukama.

"Ima puno važnijih stvari, od ekonomije, mladih, brige za budućnost, a oni se brinu o prošlosti", kaže Bruno iz Zagreba.

"Bolje da se bave drugim stvarima, da vide kako da sruše one koji smetaju, da nemamo fetuse pored kanti za smeće", poručuje Nedjeljka iz Zagreba.

Hoće li biti i potvrđeno uklanjanje biste, ali i izglasan proračun težak nekoliko milijardi kuna trebalo bi se znati u ponedjeljk za kada je sazvana nova sjednica Zagrebačke skupštine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju