Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procvala ljubav

Hoće li Zagreb uskoro dobiti mladunče lava?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetna atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu, definitivno su zaljubljeni lav i lavica. Nova nastamba otvorena je prije manje od dva mjeseca, a ljubav između lava i lavice već je planula. Došlo je i do parenja, pa zaposlenici vrta, ali i posjetitelji uskoro očekuju malene laviće. Evo kako to izgleda kada se ljubav rodi u Zoološkom vrtu.

Lav i dvije lavice najprije su se samo gledali. U početku nije bilo nikakvih znakova pažnje. 'Jedno su se vrijeme držali svaki na svojoj strani i onda je znatiželja popustila kod lava i onda im je on prišao', kaže edukator zagrebačkog ZOO-a Tomislav Krizmanić.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

Kada ih je upoznao, u jednu se zaljubio. No druga, njezina sestra, nije bila ljubomorna. 'To je jedan haremski način života, obiteljski način života gdje mužjak ima više ženki i on se pari sa svakom kada je ona spremna', dodaje Krizmanić.

Umjesto lava i vuka izložili pse, umjesto leoparda lisice 

Lavovi vole iskazivati ljubav. Njihova ljubav vidljiva je tijekom cijelog dana. 'Te nježnosti, taj fizički kontakt, međusobno kad zajedno spavaju naslonjeni jedan na drugog, dijele obrok, to su ta njihova društvena povezivanja', kaže Krizmanić.

Došlo je i do parenja pa se svi nadaju da bi zagrebački zoološki vrt uskoro mogao imati prinovu.

Doduše, ne mora svako parenje rezultirati mladuncima, no No ako slučajno prvo parenje urodi plodom, onda bi mladunče moglo stići već tijekom zime.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene