Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se utvrđuje uzrok smrti

Specijalist za prometne delikte objašnjava je li Tony mogao na vrijeme uočiti čovjeka koji je ležao na cesti

Tony Cetinski (FOTO: Boris Scitar/PIXSELL)
Tony Cetinski (FOTO: Boris Scitar/PIXSELL)
Pjevač Tony Cetinski je 3. studenoga automobilom udario muškarca koji je, kako je on posvjedočio, ležao na cesti. Vijest je brzo odjeknula u javnosti, no na glavno pitanje još nije odgovoreno, je li pjevač mogao reagirati na vrijeme?

Nalazi vještačenja ukazuju, piše Jutarnji list, da je Tony Cetinski 62-godišnjaku prešao lijevim prednjim kotačem preko nadlaktice jedne ruke i prouzročio još neke podljeve koji navodno sami po sebi nisu bili smrtonosni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

Žrtva je nedugo nakon nesreće preminula, a vještaci još uvijek utvrđuju konkretan uzrok smrti.

Osim toga, glavno pitanje je vezano uz reakciju pjevača. Je li Cetinski mogao pravovremeno reagirati?

Odvjetnik Luka Lenić, specijalist za prometne delikte koji je bio i dugogodišnji načelnik I. postaje prometne policije PU zagrebačke, smatra da nije bilo dovoljno vremena za ispravnu reakciju. Kaže kako će upravo to biti kriterij koji će odlučiti hoće li Cetinski kazneno odgovarati. Napominje kako su sve informacije koje ima, one iz medija, prenosi Jutarnji list.

"Ako se, dakle, stradali pod kotačem njegova Mercedesa pojavio unutar 7,5 metara, vozilo se nije moglo zaustaviti, jer nije bilo dovoljno dugog zaustavnog puta", govori Lenić.

Tony Cetinski se oglasio se društvenim mrežama govoreći kako je spreman odgovarati, no prije toga moli sve za strpljenje i službene informacije nadležnih institucija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene