Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Tonija Turčinova

Hoće li se načelnik Murtera braniti sa slobode: "Nalazi se u stanju u kojem bi bio svatko o čijoj se sudbini odlučuje, ali generalno je dosta dobro"

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič prati aferu načelnika Murtera Tonija Turčimova.

Sumnja se da je Toni Turčinov općinskim novcem plaćao račune u Hrvatskoj i inozemstvu, a u to spada i račun od oko 1500 eura iz jednog austrijskog bordela. Potom, sumnja se da su načelnik i poduzetnik namjestili posao za građevinske radove na sportskoj dvorani.

A osumnjičeni načelnik i poduzetnik dobro se poznaju. Bili su zajedno i na listi aktualnog župana Šibensko-kninske županije Marka Jelića na prošlim lokalnim izborima.

"Ukratko, po onome što se može iščitati iz ovog uskočkog predmeta, općinska blagajna koristila se kao bankomat u sumnjive svrhe. Kad se sve zbroji, šteta za općinski proračun procjenjuje se na oko 60 tisuća eura. Bili smo danas i u Murteru, gdje stanovnici nerado staju pred kameru. Ali, većina s kojima smo razgovarali brani svoga načelnika", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Završeno je ročište kod istražnog suca, a odvjetnik načelnika Murtera Fran Olujić rekao je kako odluka o istražnom zatvoru još uvijek nije donesena.

"USKOK je sa svoje strane tražio određivanje istražnog zatvora, mi kao obrana smo se tome protivili. Mislimo kako tome nema mjesta, a ako bi sud i smatrao kako za to ima razloga, smatramo da je isti moguće zamijeniti nekom od mjera opreza, poput zabrane približavanja ili uspostave kontakta s nekim osobama", rekao je Olujić.

Pročitajte i ovo Fran Olujić Za Dnevnik Nove TV Istraga protiv Turčinova obuhvatila više od 100 različitih troškova, odvjetnik otkriva razmišlja li uhićeni načelnik o ostavci

Istražni zatvor traži se upravo zbog mogućnosti ponavljanja djela, ali i mogućeg utjecaja na svjedoke. "Mi smatramo kako niti za jedno niti za drugo nema osnove."

Što se tiče drugoosumnjičenog, USKOK nije ni tražio da ga se smjesti u istražni zatvor.

"Kazneni postupak protiv njega ide dalje, ali se nalazi u nešto lagodnijoj poziciji."

Načelnik Turčinov još se nalazi na svojoj funkciji, pa se postavlja pitanje hoće li s nje odstupiti.

Pročitajte i ovo Toni Turčinov Opasnost od utjecaja na svjedoke Ostaje u pritvoru: Policija i USKOK objavili detalje, pogledajte za što se sve tereti Tonči Turčinov

"Imali smo vremena za kratke konzultacije, međutim bilo bi preuranjeno bilo što o tome konkretno govoriti. On je u stanju u kojem se nalazi svatko o čijoj se sudbini odlučuje, dakle hoće li ishod postupka čekati na slobodi ili ne, ali generalno on se drži dobro."

Sudska odluka trebala bi biti poznata tijekom idućih sat do dva.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene