Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak potpisao je privremeno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj.


Ministar Čolak potvrdio je za Dnevnik Nove TV da je potpisao suglasnost za privremeno izručenje Dragana Paravinje zbog okolnosti istrage oko nestanka Antonije Bilić. 

Prema neslužbenim informacijama Paravinja će već večeras po ubrzanoj proceduri biti izručen hrvatskim vlastima koje ga sumnjiče za ubojstvo Antonije Bilić.

Vezani članci Gordan Grlić Radman (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell ) Grlić Radman i Crnadak: Treba riješiti otvorena pitanja u odnosima Hrvatske i BiH Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 SIPA u utorak privodi Zdravka Mamića? Sud BiH ponovno odlučuje o njegovu izručenju

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je da je njegovo ministarstvo dobilo službenu potvrdu bosansko-herecegovačkih vlasti da je odobreno privremeno izručenje Paravinje te da je sada na uredima interpola u Zagrebu i Sarajevu da dogovore način, vrijeme i mjesto izručenja. 'No o tome ne mogu ništa reći jer je taj podatak tajan', kazao je Borovec.

Glasnogovornica hrvatskog Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić izvijestila je da je i njezino ministarstvo dobilo tu potvrdu. Upitana kada očekuje izručenje Paravinje, kazala je da bi to moglo biti vrlo brzo. No, to je stvar dogovora policija dviju država, kazala je Dovranić.Napomenula je da je za slučaj Paravinje nadležan Županijski sud u Šibeniku.

Paravinja je pred sudom u Sokocu nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja, a njegovo izručenje zbog istog kaznenog djela traži i Srbija gdje je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4,5 godina. Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske zasad o tome nemaju informacije.