Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Vlade

Filipović najavio da cijena plina od 1. travnja neće rasti. Onima koji ga napadaju poručio: "Neka dođu!"

Davor Filipović
Davor Filipović Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što završi javno savjetovanje HERA-e od metodologiji za izračun cijene plina, pojavila se bojazan da bi cijena plina od 1. travnja mogla značajno porasti. Ministar gospodarstva Davor Filipović građane uvjerava u suprotno.

Hrvatska energetska regulatorna agencija (Hera) privodi kraju javno savjetovanje o Prijedlogu Izmjena i dopuna Metodologije za izračun cijene plina. Cilj izmjena je riješiti problem izračuna koji je na snazi od 2020. godine.

Ministar gospodarstva Davor Filipović nakon sjednice Vlade rekao je kako cijena plina od 1. travnja za građane neće porasti

"Bit će sve kao što je bilo i do sada, a cijena plina za građane se neće mijenjati", rekao je Filipović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković 1,7 milijardi eura Vlada usvojila paket mjera pomoći za građane i poduzetnike: "Sprječavamo da od 1. travnja cijena struje bude 100 posto veća"

Pročitajte i ovo Poskupljuje plin: Ilustracija - 4 nikad kraja Od idućeg mjeseca plin bismo mogli plaćati puno više, Filipović: "Intenzivno radimo na novom paketu mjera"

Komentirajući protivljenje PPD-a na najavljene cijene plina kao i sve učestalije napade na njega, ministar je ponovio kako sve što radi, radi u dogovoru s premijerom.

"Dok sam igrao košarku, s ponosom sam imao priliku braniti boje Sinjskog Alkara. Tamo u dvorani kad uđete imate jedan transparent "NEKA DOĐU!" i to poručujem svima ovima sto pišu nebuloze i laži", rekao je Filipović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene