Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački HNS u srijedu je optužio Gradsku upravu da ne radi svoj posao te ustvrdio kako Grad Zagreb ne funkcionira i stagnira.


"Smatramo da Grad ne funkcionira, da stagnira i ne donosi odluke koje treba zbog kontinuiranih političkih kriza, ali i zbog aktualne pravne neriješene krize", ustvrdila je na konferenciji za novinare članica Predsjedništva zagrebačkoga HNS-a i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Vedrana Gujić.

Vezani članci Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Kriza u Splitu! Gradonačelnik Puljak želi raspuštanje Gradskog vijeća i nove izbore, no prijedlog nije prošao: "Koče razvoj grada" Vojska postavila šatore ispred Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Zagreb - 3 Pacijent pozitivan na COVID pobjegao iz bolnice u Zagrebu, tražila ga i policija. Pronađen mrtav

Izrazila je nadu da takva zavrzlama neće ponovno dovesti do toga "da se odluke donose netranparentno i da se ovisi o samovolji jedne osobe".

Bandić: Ne može krnji GUP na Skupštinu

Istaknula je da se, iako gradonačelnik i njegova zamjenica uvjeravaju sve da Grad funkcionira, određene teme kontinuirano vraćaju na dnevni red - od različitih pilot projekata i strategija o otpadu do GUP-a, različitih prometnih studija pa sve do ponovljenog dugovanja Cibone.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja te predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš osvrnula se na prijedlog odluke o izmjenama i dopunama GUP-a koji će se u četvrtak ponovno naći na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine s obrazloženjem da je potrebno šest do 12 mjeseci da se naprave određene podloge.

"Smeta nas nerad. Od prosincu 2013. kada je donesena odluka u kojoj je objašnjeno zašto se radi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP) pa do danas mogle su se raditi studije i analize prometnog rješenja Grada, što je tad naglašeno da je potrebno. To je sve u rukama stručnih tijela Grada. Mogle su se već napraviti stručne podloge i kvalitetna rješenje u GUP-u, provesti javna rasprava i donijeti GUP", istaknula je Mrak Taritaš.

"Neprihvatljivo je da netko nakon godinu i pol kaže da nije napravio podloge, ali da će i dalje raditi GUP, bez podloga kakvo to prometno rješenje treba biti. To je kao da ja dođem kod projektanta i kažem mu da napravi kuću, a ne znam mu reći niti za koliko je ljudi kuća niti koliko katova želim", naglasila je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno u Gradskoj upravi

Potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak ustvrdio je da Gradska uprava ne funkcionira u gotovo svim svojim segmentima, pogotovo u segmentu prostornog planiranja, sporta i kulture. Smatra da se o svim problemima u tim segmentima treba razgovarati javno, a Gradsku upravu optužio je da ne radi svoj posao.

Ustvrdio je da je dokaz tome kako se funcionira u Zagrebu, tj. kako Gradska uprava ne radi svoj posao i to što pod točkama sjednice nema kampa na Sveticama i što gradski zastupnici o tome kako teku stvari vezano uz to, naglasio je, doznaju samo iz medija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju