Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Smeta nas nerad'

HNS: 'Zagreb ne funkcionira, Gradska uprava ne radi svoj posao!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački HNS u srijedu je optužio Gradsku upravu da ne radi svoj posao te ustvrdio kako Grad Zagreb ne funkcionira i stagnira.

"Smatramo da Grad ne funkcionira, da stagnira i ne donosi odluke koje treba zbog kontinuiranih političkih kriza, ali i zbog aktualne pravne neriješene krize", ustvrdila je na konferenciji za novinare članica Predsjedništva zagrebačkoga HNS-a i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Vedrana Gujić.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević DNEVNIK NOVE TV PITA Upravlja li gradonačelnik Tomašević dobro Zagrebom? Pogledajte rezultate glasanja

Izrazila je nadu da takva zavrzlama neće ponovno dovesti do toga "da se odluke donose netranparentno i da se ovisi o samovolji jedne osobe".

Bandić: Ne može krnji GUP na Skupštinu

Istaknula je da se, iako gradonačelnik i njegova zamjenica uvjeravaju sve da Grad funkcionira, određene teme kontinuirano vraćaju na dnevni red - od različitih pilot projekata i strategija o otpadu do GUP-a, različitih prometnih studija pa sve do ponovljenog dugovanja Cibone.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja te predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš osvrnula se na prijedlog odluke o izmjenama i dopunama GUP-a koji će se u četvrtak ponovno naći na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine s obrazloženjem da je potrebno šest do 12 mjeseci da se naprave određene podloge.

"Smeta nas nerad. Od prosincu 2013. kada je donesena odluka u kojoj je objašnjeno zašto se radi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP) pa do danas mogle su se raditi studije i analize prometnog rješenja Grada, što je tad naglašeno da je potrebno. To je sve u rukama stručnih tijela Grada. Mogle su se već napraviti stručne podloge i kvalitetna rješenje u GUP-u, provesti javna rasprava i donijeti GUP", istaknula je Mrak Taritaš.

"Neprihvatljivo je da netko nakon godinu i pol kaže da nije napravio podloge, ali da će i dalje raditi GUP, bez podloga kakvo to prometno rješenje treba biti. To je kao da ja dođem kod projektanta i kažem mu da napravi kuću, a ne znam mu reći niti za koliko je ljudi kuća niti koliko katova želim", naglasila je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno u Gradskoj upravi

Potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak ustvrdio je da Gradska uprava ne funkcionira u gotovo svim svojim segmentima, pogotovo u segmentu prostornog planiranja, sporta i kulture. Smatra da se o svim problemima u tim segmentima treba razgovarati javno, a Gradsku upravu optužio je da ne radi svoj posao.

Ustvrdio je da je dokaz tome kako se funcionira u Zagrebu, tj. kako Gradska uprava ne radi svoj posao i to što pod točkama sjednice nema kampa na Sveticama i što gradski zastupnici o tome kako teku stvari vezano uz to, naglasio je, doznaju samo iz medija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene