Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek za dva tjedna

Bandić: Ne može krnji GUP na Skupštinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je subotu da se na predstojećoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine 28. travnja neće raspravljati o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba jer se još mora doraditi te najavio da će se o GUP-u raspravljati za dva tjedna.

"GUP je povučen s dnevnog reda skupštinske sjednice samo radi dorade, jer je gradonačelnik došao i nisu bili svi projekti postavljeni unutra koji su trebali biti. Ne može krnji GUP ići na Skupštinu, dok se sve stvari ne ispune", rekao je Bandić novinarima za posjeta gradskim vrtovima u naselju Savica.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Tomislav Tomašević GOST DNEVNIKA NOVE TV Tomislav Tomašević: "Milan Bandić je sada kao ranjena životinja, teško predvidljiv i opasan. Gleda može li ići do kraja u rat s HDZ-om"

Naglasio je kako se zbog toga "ništa neće dogoditi, jer će se za dva tjedna održati posebna sjednica Gradske skupštine posvećena GUP-u, kad se u dokument stave "sve sastavnice politike koja je dobila peti mandat prije dvije godine".

Bandić je u subotu obišao gradske vrtove u naseljima Borovju i Savici. Radi se o zemljištu koje je Grad dao na korištenje građanima, a na Savici je i gradonačelnikov vrt, odnosno vrt Grada Zagreba.

FOTO Bandić prošao pokraj Švaljek, nije je ni pozdravio

Bandić je rekao da je u Borovju oko 600 parcela, te da će njih gotovo 400 biti u funkciji, a njih 200 još treba iznevelirati i iskopati kanale jer su bile poplavljene. Istaknuo je da je 150 pacela slobodno te da se zainteresirani građani mogu javiti na natječaj.

Najavio je da će građani gradski vrt moći dobiti i u Mandlovoj ulici, gdje će im raspolaganju biti oko 150 novih parcela.

U zgusnutom subotnjem rasporedu Bandić je, između ostaloga, bio i na Zrinjevcu, gdje je otvorio ovogodišnju sezonu projekta "Zagrebački vremeplov" u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, a zatim je na Europskom trgu obišao "Street Food Festival", ulični festival hrane čija su ovogodišnja tema specijaliteti s roštilja. Festival traje do nedjelje, 26. travnja do 19 sati.

Gradonačelnik je komentirao i prosvjed udruge Franak, rekavši kako prosvjednici imaju njegovu punu podršku te kako je siguran da će naći rješenje. "Mislim da tu treba naći rješenje. Suludo je da devet i pol godina plaćam ratu od skoro 7.000 kuna i da mi je sada ista kao prije devet i pol godina. Ja, na moju sreću i sreću moje obitelji, imam plaću 18 i pol tisuća kuna, pa ja to mogu plaćati. A zamislite da ja imam plaću 7.000 kuna, ja ne bih mogao to plaćati. Ali neće ni to vječno biti, prema tome to treba riješiti", poručio je Bandić, koji također ima kredit u švicarskom franku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene