Zastupnici HNS-a Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić prije saborskog aktualca poklonili su premijeru Tihomiru Oreškoviću i potpredsjednicima Vlade Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu narančaste budilice.


Na taj su ih način željeli potaknuti da se probude iz 'zimskog sna'.

Vezani članci Slika nije dostupna Afera Konzultantica: Evo kako je počela najveća politička kriza u Hrvatskoj! Slika nije dostupna Tko izlazi iz starog i ulazi u novi mogući sastav Vlade?

'Ne rade ništa. Upozorili smo premijera, koji je već ranije obećao da mu neće biti potrebno 100 dana da počne raditi, da nema ni jedan zakon, reformu ili konstruktivan prijedlog nego samo borbu za fotelje', kazala je zastupnica HNS-a Nada Turina Đurić.

Njezin stranački kolega Goran Beus Richembergh podsjetio je da su najavili kako će budilice Vladi pokloniti do 1.svibnja, no učinili su to ranije jer se trude sva svoja obećanja ispuniti prije roka.

'Premijer Tihomir Orešković je reagirao vrlo dobro. On očito ima smisla za humor i njemu će to dobro poslužiti. Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko je reagirao vrlo kiselo. Rekao je da je to sigurno ono što naša Vlada nije imala. Nama to nitko nije poklonio jer tadašnja opozicija nije u tom smislu bila otvorena prema Vladi', rekao je Beus Richembergh.