Blaženka Divjak, Predrag Štromar i Ivan Vrdoljak (Foto: Pixsell)
Blaženka Divjak, Predrag Štromar i Ivan Vrdoljak (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Hrvatska narodna stranka tvrdi da je novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu posve transparentan i to upravo zahvaljujući njima.


Hrvatska narodna stranka je na Facebooku objavio reakciju na današnje tvrdnje Ivice Puljka iz stranke Pametno da se manipulira reformom obrazovanja za što je optužio i premijera Andreja Plenkovića, ali i ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak

Vezani članci Milorad Batinić, saborski zastupnik HNS-a (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) HNS reagirao na istup vodstva HVIDR-e: "To je nedopustiv napad na nacionalne manjine u Hrvatskoj" Prvi dan škole (Foto: Pixsell,Dalibor Urukalović) - 5 Počela je škola! Evo koje sve promjene za učenike i roditelje donosi reforma

Iako ne spominju izričito Puljka, već samo "konstrukcije pojedinih političara vezanih uz obrazovnu reformu", iz HNS-a poručuju da su one posve promašene.

"Zato da raščistimo jednom zauvijek sve nedoumice: Stara Ekspertna radna skupina više ne postoji! U tijeku je novi natječaj! HNS je politički izborio da se i stari ERS i PSP razriješe te da se krene ispočetka! Novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu zahvaljujući HNS-u posve je transparentan: prijave idu online, a nakon administrativne provjere svi će kandidati biti javno objavljeni. Ministrica Divjak ubrzala je cijeli proces i ponovno aktivirala više od 350 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su radili na kurikularnim dokumentima", kaže se u reakciji HNS-a. 

Puljak je na konferenciji za novinare zatražio sankcije i smjene za sve koji su sudjelovali u manipulacijama. Ako se to ne dogodi, Puljak traži ostavke premijera Andreja Plenkovića i ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

Ustvrdio je da je Jasminka Buljan Culej izabrana za voditeljicu radne skupine bez dokaza da ispunjava uvjeta natječaja te podsjetio na nepravilnosti s njenim akcijskim planom. Unatoč tome, ona je unaprijeđena i sada je član PSP-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju