Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS o pripremama za unutarstranačke izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) na današnjoj je sjednici razgovaralo o pripremama i provedbi unutarstranačkih izbora na svim razinama stranke, koji bi se trebali održati u sljedeća dva mjeseca.

Smjernice o provedbi unutarstranačkih izbora Predsjedništvo stranke će predati Središnjem odboru HNS-a, koji će se održati 9. veljače.

Pročitajte i ovo Skijanje - 2 cijene nikoga nisu omele Velika očekivanja od sezone: Planule rezervacije za skijanje, a i zimska prognoza naklonjena je Hrvatima Marko Šuća, alkar Čvrsta desnica i oko sokolovo Još jednu Alku čekaju alkari, konji, svi u gradu: "Cili život. Cili život se svodio na ovaj sutrašnji dan"

Predsjedništvo HNS-a je prihvatilo i dnevni red za sjednicu
Središnjeg odbora, na kojem će donijeti prijedlog dnevnog reda za izborni sabor stranke te odlučiti o nadnevku njegova održavanja, vjerojatno u početku travnja.

Na izbornom saboru će biti predstavljen i prihvaćen program HNS-a za sljedeće četiri godine.

Premda je popodne glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković najavio da će Predsjedništvo stranke na sjednici pod točkom razno, na njegovu inicijativu, raspravljati i o "protustatutarnom istupu međimurskog župana Josipa Posavca - koji je jednom dnevnom listu dostavio nedovršen, nepotpisan i neverificiran zapisnik s (nedavne) sjednice Predsjedništva međimurske Županijske organizacije HNS-a, koju se sazvala i nazočila joj i predsjednica HNS-a Vesna Pusić" - Predsjedništvo HNS-a danas o tome nije raspravljalo.

Glasnogovornik HNS-a Blažeković nakon sjednice je izjavio kako je on Predsjedništvo stranke obavijestio o Posavčevu istupu, ali da je Predsjedništvo reklo da o tome ne želi razgovarati jer je "to unutarstranačko pitanje".

Međimurski župan Josip Posavec u telefonskoj izjavio za Hinu večeras je pak rekao kako je sjednicu Predsjedništva stranke napustio nedugo nakon njezina početka te da ne zna o čemu se raspravljalo.

Ocijenio je kako je moguća rasprava o njemu nepotrebna, jer će u početku travnja na saboru HNS-a u Zagrebu biti donesen program te izabrano novo stranačko vodstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene