Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sreća i tuga

U Knin pristižu građani iz svih dijelova Hrvatske: "Ovdje je malo više tog ponosa"

Aktualno Galerija Pripreme za Oluju u Kninu - 3 Pripreme za Oluju u Kninu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Pripreme za Oluju u Kninu - 2 Pripreme za Oluju u Kninu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Pripreme za Oluju u Kninu - 1 Pripreme za Oluju u Kninu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Mural u Kninu Galerija 1/4 >>
Kako je izgledao dan priprema za obilježavanje akcije Oluja u Kninu provjerio je novinar Ivan Kaštelan za Dnevnik Nove TV.

U Kninu je u petak odrađena generalna proba za sutrašnju proslavu obljetnice Oluje. Hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi podignut će sudionici Oluje, ali i članovi obitelji branitelja poginulih u Domovinskom ratu.

Tri dana nakon što joj je otac poginuo, dvanaestogodišnja Nikolina pobjegla je iz Vukovara. U koloni sjećanja svake godine, u Kninu prvi put.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Slijedi besana noć Ministar Božinović za Dnevnik Nove TV otkrio kad se očekuje vrh vodenog vala u Zagrebu te za koje su mjesto najviše zabrinuti

"Ovdje je malo više tog ponosa. I tamo je ponos, jer koračamo zbog onih kojih nema. Samo kažem što je tu prisutna više ta tuga, ovdje ćemo malo ove malo ljepše emocije", rekla je Nikolina Burčak iz Vukovara.

Hrvatskom stijegu nad Kninom svjedočio je i Anitin suprug. Život je izgubio mjesec dana nakon Oluje, u operaciji Maestral.

"Ponos jer smo doživjeli, imamo svoju slobodnu zemlju, svoju slobodnu Hrvatsku. Našu prelipu domovinu. A onda s drugu stranu je tuga jer se dogodilo što se dogodilo. Ali svi znamo da svaka sloboda ima svoju cijenu", kaže Anita Šare iz Zadra.

Pročitajte i ovo Zoran Laslavić Kiša i olujni vjetar Vatrogasci na riječkom području bore se s poljedicama bujičnih poplava: "Sad smo iz pripravnosti podigli još i treću smjenu"

Na generalnoj probi i oni koji su oslobađali okupirani teritorij.

"Kada dođe oluja s južnog hrvatskog mora Srbe će uhvatit noćna mora. To nam je bilo ono – prava izreka. I tako je bilo ustvari. Uvik je osjećaj isti. Možda nismo sve ostvarili ono kako smo mi mislili, ali bit će. Bit će", rekao je Zvonimir Blažević iz Šibenika.

"Ja sam ulaskom u Knin vidio onu prvu zastavu. Nije visila ovako kao što visi sada, visjela je obješena niz padine ove zidine. A ovo danas prisjećanje tog trenutka je gotovo identično osjećajno na rubu sloma emocija", isprićao je za Dnevnik Nove TV Ante Glavan iz Sinja.

Pročitajte i ovo Davor Božinović dolaze izaslanici Božinović o nedolasku ministara na prijam u Kninu: "Doći će naši izaslanici"

I tuga jer nema nekih njima poznatih lica.

"Kolega je... Krunoslav Šprajc. Dakle 72. godište, danas sahrana u Senju. Znači moram reći umiremo ko gljive", s tugom je rekao pripadnik počasno zaštitne bojne Josip Dorotić.

Centralna proslava zbog nevremena seli se pod šator, čije postavljanje je ozbiljno kasnilo.

"Pružatelj usluge najma šatora je sklopio ugovor s Ministarstvom branitelja i to je u njihovoj nadležnosti. Tako da ja vjerujem da će šator biti pravovremeno podignut", rekao je Tihomir Kundid, general bojnik Hrvatske kopnene vojske.

I pozivaju sve građane da im se sutra pridruže jer akreditacija i ograda neće biti, a nakon mise dijelit će se vojnički grah.

Pročitajte i ovo Pripreme za proslavu Oluje u Kninu - 3 28. obljetnica Knin se priprema za Oluju: Otkriveno i tko će govoriti u ime branitelja

Društvo biciklista svake godine iz Zagreba stigne biciklirajući.

"Da ne idemo istim putem, ove godine ćemo ić putevima kojima nismo išli, i evo baš za pegulu izabrali smo najteži put. Skupimo se nas nekoliko, a trebalo bi nas bit i više, pozivam ja i ove mlađe da dođu", rekao je Kristijan Gačina iz Krapinskih Toplica.

Kao spomen na dan kad se nad oslobođenim gradom zavijorio hrvatski barjak.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene