Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS izrazio žaljenje zbog Lesarova napuštanja stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS je izrazio žaljenje zbog odluke dosadašnjeg predsjednika HNS-ovog saborskog Kluba i člana Predsjedništva Dragutina Lesara da napusti stranku, potvrdivši da Lesar nije prihvatio ponudu novog predsjednika stranke Radimira Čačića da bude zamjenik predsjednice Kluba zastupnika, ali ne i da je to bio razlog Lesarova napuštanja HNS-a.

"Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati izražava žaljenje zbog odluke dugogodišnjeg istaknutog člana Dragutina Lesara da napusti stranku, s obzirom na njegov doprinos dosadašnjim postignućima Hrvatske narodne stranke. Po izboru novog predsjednika HNS-a Radimira Čačića, koji nakon preuzimanja funkcije predsjednika stranke formira tim suradnika, Dragutinu Lesaru ponuđeno je mjesto zamjenika predsjednice Kluba zastupnika HNS-a, koje nije prihvatio", stoji u HNS-ovu priopćenju.

Pročitajte i ovo Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

To što u HNS-u kažu da je Lesaru nuđeno mjesto zamjenika "predsjednice Kluba zastupnika HNS-a" neizravno potvrđuje nagađanja da će Lesara na dužnosti čelnika HNS-ova Kluba zamijeniti bivša čelnica stranke Vesna Pusić.

Lesar je sinoć, dva dana nakon što je Čačić izabran za predsjednika HNS-a, na svom službenom blogu objavio na napušta stranku, ali i da o razlozima ne želi javno govoriti, te da su s razlozima upoznati samo malobrojni članovi stranačkog vodstva i kolege u Hrvatskom saboru.

"Ni jednom riječju niti djelom ne želim štetiti stranci u kojoj sam do danas bio. Isto tako, želim vjerovati da ni jedan dužnosnik stranke moj odlazak neće koristiti za obračun sa mnom. U protivnom, osloboditi će me obaveze šutnje", piše Lesar na svom blogu. Najavljuje da će u Saboru nastaviti djelovati kao neovisni zastupnik, ali da neće koristiti ni jednu pogodnost niti privilegiju koju taj status donosi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene