Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS: HDZ-ova vlast nesposobna i korumpirana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predizbornom skupu HNS-a-Liberalnih demokrata za 7. izbornu jedinicu u Karlovcu čelnici te stranke Radimir Čačić i Vesna Pusić ocijenili su dosadašnju vlast predvođenu HDZ-om kao nesposobnu i korumpiranu koja je dovela do toga da se svaki četvrti građanin osjeća socijalno odbačenim.

Vesna Pusić kritizirala je način vladanja HDZ-a kroz, kako je rekla, skandalozni primjer koji se danas u Karlovcu dogodio na mjestu gdje se organizirao predizborni skup HDZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 20. obljetnica HNS-a 'Hrvatska se neće oporaviti sve dok dužnosnici ne prestanu krasti' Slika nije dostupna 'Ne kalkulirajte s referendumom' Sindikati političarima: Referendum će biti kada mi to kažemo!

"Aktivisti HDZ-a šmrkovima su tjerali sove obarajući ih s drveća da ne bi smetale HDZ-u. Ptice su ugibale zbog političkog skupa što je nečuveno nasilje, ali tipično za HDZ jer simbolizira bahatost kakvom HDZ obnaša vlast i prema prirodi i prema ljudima", rekla je Pusić.

Dodala je da nema dobre politike koja se služi lošim sredstvima, kao što je to tjeranje ljudi u siromaštvo i strah.

Nositelj liste Radimir Čačić poručio je građanima koji žele promjenu vlasti da ne glasuju za bilo koju od lista stranaka HDZ-a, HSLS-a ili HSU-a "jer njihov izbor vodi kontinuitetu vlasti obmane, laži i nesposobnosti".

Kao argument naveo je da se HDZ u kampanji služi transparentom da je ostvareno 435 kilometara autoceste, a to je laž. "Ja sam osobno sa suradnicima kreirao i provodio izgradnju 400 km autoceste, a HDZ-ova vlada je dovršila samo 35 km od Splita do Šestanovca", rekao je Čačić.

Kao premijerski kandidat pobrojio je uspjehe u Varaždinskoj županiji, gdje je župan, te je poručio biračima da će sve uspjehe iz Varaždinske županije ostvariti u cijeloj Hrvatskoj.

"Varaždinska županija ima najveći suficit u robnoj razmjeni, najveći porast izvoza, porast zapošljavanja preko 24 posto te besplatan prijevoz svih srednjoškolaca i osnovnoškolaca i jednosmjenski i produženi boravak u dvije trećine svih škola u Županiji", rekao je.

Posebno je naglasio da je to učinjeno proračunom koji iznosi jedan promil državnog proračuna, a za četiri posto stanovnika Hrvatske. To je jamstvo da bi se puno više pod njegovim vodstvom ostvarilo u budućoj Vladi, dodao je, rekavši da mu ne pada na pamet da bude ministar u desnoj vladi jer bi odgovarao za nastavak nesposobne i korumpirane vlasti bez vizije i s nedostatkom odlučnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene