Obavijesti Video Pretražite Navigacija
utvrditi i kaznenu odgovornost

HNS: ''Ako su građanske inicijative krivotvorile potpise za referendum, moraju odgovarati!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se utvrde nepravilnosti, odnosno lažiranje potpisa za raspisivanje referenduma, HNS je najavio da će tražiti i utvrđivanje kaznene odgovornosti.

''Pokažu li se točnim tvrdnje da su građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj lažirale potpise unošenjem OIB-a preminulih osoba, stranih državljana ili praktički kopirali liste sa prošlog referenduma o braku, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati tražit će ne samo društvenu i političku odgovornost već i provjeravanje eventualne kaznene odgovornosti organizatora'', priopćili su iz HNS-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponijelo ih? Sramotna fotografija na društvenim mrežama: Mostovci predali potpise u Sabor i pohvalili se referendumom Mato Palić, ustavni stručnjak DUGO ČEKAN DAN Most sutra napokon predaje potpise za referendum: Ustavni stručnjak za njih nema dobre vijesti

Dodaju da se, ako su utvrđene manipulacije, cilj referendumskih inicijativa može sažeti u jednu rečenicu – Manipuliranjem i krivotvorenjem potpisa htjeli su dokidati ljudska prava, i to prava manjina i prava žena.
''HNS vam to neće dopustiti!'' poručuju.

''Svi građani imaju demokratsko pravo okupljati se u inicijative, pozivati na referendume, prosvjedovati, ali to isto tako moraju raditi na iskren i častan način i želimo vjerovati, iako su nam stavovi dijametralno suprotni, da ove inicijative nisu na ovaj način zlorabile svoja građanska i demokratska prava.
U HNS-u s nestrpljenjem očekujemo rezultate prebrojavanja glasova i službene rezultate referendumskih inicijativa'', zaključuju u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene