Otkako je pulsko Gradsko vijeće donijelo odluku da se u centru grada postave stupići, hitne službe na nekim dijelovima ne mogu proći. Tako je danas tim hitne pomoći trčao stotinjak metara do pacijenta, a ljutiti građani krive - gradonačelnika.

Galerija Hitna pomoć u Puli - 3 Hitna pomoć u Puli - 2 Ilustracija +0 Hitna pomoć u Puli

Jednom muškarcu je danas pozlilo u Kandlerovoj ulici u Puli. Zbog postavljenih stupića, kola hitne pomoći nisu mogla do pacijenta, već su s teškom opremom hitnjaci morali stotinjak metara trčati do njega. Čovjeku je pozlilo oko 12:30.

"Čovjek umalo nije umro jer gradonačelnik ne dozvoljava da itko vozilom uđe u Kandlerovu ulicu, pa čak ni hitna pomoć", rekao je ljutiti Puljanin.

Hitna pomoć u Puli Hitna pomoć u Puli - 2 (Foto: Regional Express)

Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić Točan rekla je da se radilo o tzv. "crvenom kodu" - najvišem stupnju hitnosti.

"Točan je podatak da naše vozilo nije moglo prići u Kandlerovu ulicu zbog prepreka, a imali su poziv za hitnu medicinsku intervenciju, zaprimljen od medicinskih dispečera na 194, 'crveni kod' - najviši stupanj hitnosti.

Hitna pomoć u Puli Hitna pomoć u Puli (Foto: Regional Express)

Tim Hitne medicinske službe morao je neophodnu, tešku medicinsku opremu trčeći nositi stotinjak metara do pacijenta, te nakon poduzetih postupaka, jer se radilo o hitnom medicinskom stanju, morali su svu opremu i pacijenta nositi u vozilo. Problem je jer su iz razloga nepristupačnosti izgubili i nekoliko minuta", kazala je Antić Točan za Glas Istre.

Hitna pomoć u Puli Hitna pomoć u Puli - 3 (Foto: Regional Express)

Osječko kupalište Ljudi se ne drže preporuka liječnika, vani su po najvećim vrućinama: "Poteškoće je imalo i 11-godišnje dijete"

Stefani Orbanić, policajka Policijske postaje Pula - 2 Policajka koja je spasila dječačića iz zaključanog automobila u Puli: "Uzela sam ga u naručje i smirivala dok nije došla hitna pomoć..."

Srećom, ističe Antić Točan, nakon primijenjene terapije došlo je do poboljšanja stanja i pacijent je prevezen na daljnju opservaciju u OB Pula.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju