Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski helsinški odbor traži od Hrvatske da ne izruči ukrajinskog državljanina i vlasnika poznatog ukrajinskog lanca restorana koji je u pritvoru u Osijeku.


Uhićen je na temelju interpolove tjeralic,e jer je u Ukrajini optužen za tešku prijevaru. Njegov odvjetnik u pismu HHO-u tvrdi da je proces protiv Ukrajinca namješten i politički motiviran. Za njega se u pismu založio i poznati boksač i političar Vitalij Kličko.

Vezani članci Slika nije dostupna Pretučena ukrajinska novinarka: 'Bila sam sigurna da me žele ubiti!' Slika nije dostupna Ukrajina bira parlamentarne zastupnike, među kandidatima i poznati sportaši

>> Timošenko osumnjičena za ubojstvo: Prijeti joj doživotni zatvor!

Vrhovni sud Republike Hrvatske prvu je žalbu na izručenje odbio, a HHO pisao ministru Miljeniću, koji ima posljednju riječ.

'Mi smo tražili da se njega ne izruči pogotovo što nad cijelom tom pričom lebdi sjena novog postupka protiv Julije Timošenko u kojem državno tužiteljstvo Ukrajine za nju traži doživotni zatvor, a ovaj je čovjek bio jedan od trojice svjedoka obrane. Dvojica su mrtvi, kako mi to ne ulazimo?', pita se Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook