Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poskliznuo se i pao

HGSS spasio planinara koji je u sandalama krenuo na vrh brda i skoro poginuo: "Više sreće nego pameti"

Akcija spašavanja na Ziru 1 (Foto: HGSS)
Akcija spašavanja na Ziru 1 (Foto: HGSS) HGSS
Aktualno Galerija Akcija spašavanja na Ziru 1 (Foto: HGSS) Akcija spašavanja na Ziru 1 (Foto: HGSS) Foto: HGSS Akcija spašavanja na Ziru (Foto: HGSS) Akcija spašavanja na Ziru (Foto: HGSS) Foto: HGSS Akcija spašavanja na Ziru 2 (Foto: HGSS) Akcija spašavanja na Ziru 2 (Foto: HGSS) Foto: HGSS Akcija spašavanja na Ziru 3 (Foto: HGSS) Akcija spašavanja na Ziru 3 (Foto: HGSS) Foto: HGSS +0 Akcija spašavanja na Ziru 4 (Foto: HGSS) Galerija 1/5 >>
Popodnevni odmor članova HGSS Stanice Gospić u utorak je prekinuo poziv za akciju spašavanja.

Ovog puta radilo se o "planinaru" koji je pao ispod samog vrha Zir s visine od pet metara i pritom zadobio prijelom nadlaktice i nekoliko hematoma.

Pročitajte i ovo Stravičan napad u Kaštelima nove snimke napadača Susjeda opisala kako je izgledao napad u Kaštelima, mještani u šoku: "Čula sam pucanj, mislila sam da su petarde", "Terorizirao je ljude" Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

HGSS je na svojoj stranici objavio fotografije akcije spašavanja planinara koji je u osvajanje vrhova krenuo u - sandalama.

"Nesreća se dogodila prilikom silaska s vrha kada se planinar pokliznuo i pao niz stijenu. U ovom slučaju možemo gotovo sa sigurnošću konstatirati da se nesreća dogodila zbog neadekvatne obuće. Koliko god mi na to upozoravali sandale, japanke, natikače i slična obuća je obuća za plažu ili laganu šetnju gradom, a nipošto za planinarenje, treking i slične aktivnosti.

I ovaj put rekli bismo 'više sreće nego pameti', dobro se završilo, ali cijena je plaćena… ipak najbolje se uči na svojoj koži", priopćeno je iz HGSS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene