Mladić iz Irske spašen je u noći s nedjelje na ponedjeljak kada se, iz nepoznatih razloga, našao na litici u blizini Senja.

Galerija HGSS - spašavanje - 1 HGSS - spašavanje - 2 HGSS - spašavanje - 3 +4 HGSS - spašavanje - 4

U noći s nedjelje na ponedjeljak, strani državljanin iz nepoznatih se razloga našao na litici iznad mora, 60-ak metara ispod prometnice. HGSS stanica Gospić zaprimila je poziv tamošnje policijske postaje koja je zatražila pomoć u izvlačenju unesrećenog 27-godišnjeg mladića iz Irske.

Tomislav Bogojević Pripadnik HGSS-a koji je spašavao unesrećene nakon kobnog sudara vlakova: "Bili su pod strašnim stresom, žalili su se na bolove..."

HGSS u akciji, Ilustracija Noćna drama HGSS-a: Spašena obitelj turista na jednom od najudaljenijih otočića

"11 spašavatelja po zaprimljenom pozivu izlazi na teren s potrebnom tehničkom opremom i nosiljkom za stijensko spašavanje, kako bi čim prije zbrinuli i izvukli unesrećenog na sigurno. Nakon pristupa do unesrećenog, zbrinjavanja ozlijeđene potkoljenice skočnog zgloba i pripremanja za transport uslijedilo je izvlačenje sistemom Sv. Bernarda na prometnicu", izvijestili su iz HGSS-a.

Nešto prije 5:00 sati, unesrećeni je mladić predan timu Hitne pomoći na daljnju obradu. U akciji spašavanja sudjelovali su policajci PP Senj i vatrgoasci JVP Senj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju