Spašavatelji HGSS-a iz stanice Makarska u ponedjeljak oko 14:30 spašavali su turisticu koja je otišla planinariti na stazu Makar-Vošac, a da se prije toga nije dobro informirala i pripremila.

Galerija


Do strane turistice spašavatelji su došli u 15:22, a pronašli su je dehidriranu, dezorijentiranu i iznemoglu. Malo prije 16 sati unesrećenu su spašavatelji doveli do vozila HGSS-a, a kako nije bilo potrebe za hitnom medicinskom pomoći, spašavatelji su je otpratili do njezina smještaja.

Vezani članci HGSS Samobor spasio psa na Cerinskom Viru - 3 HGSS-ovci spasili psa na Cerinskom viru, uputili apel vlasnicima kako bi se izbjegle slične nesreće Delnički HGSS spasio planinarku kod Zelenog vira - 1 Nećete vjerovati što je imala na nogama! HGSS spasio ozlijeđenu planinarku na Zelenom viru

"Do nesreće je došlo zbog loše informiranosti o planinarskoj stazi, neadekvatne odjeće i obuće te zbog nedostatka vode i hrane. Stoga još jedanput pozivamo sve građane da budu odgovorni i ne podcjenjuju majku prirodu, a pogotovo ne planinu", poručuju HGSS-ovci, koji su se u potragu za mladom ženom uputili odmah po dojavi.

"Alarmirani su svi spašavatelji Stanice, uključujući one koji su sudjelovali na osiguranju triatlon utrke BLUE RED GREEN LAKE u Imotskom. U akciji je sudjelovalo 12 spašavatelja HGSS stanice Makarska", priopćio je HGSS.