HGSS-ovac Boris Omrčen danas slavi rođendan, a provodi ga pomažući u poplavama kod Vrgorca. Njegovi kolege iznenadili su ga pjesmom.


Dobro raspoloženi HGSS-ovci jedni druge ne zaboravljaju ni usred najtežih trenutaka, poput poplave u Vrgorcu.

Vezani članci Marko Polić, HGSS Ogulin Iz HGSS-a poslali apel planinarima: ''Oprema koju imaš, a ne znaš ju koristiti ništa ti ne vrijedi'' Poplava u Zagrebu u srpnju 2020. godine Grad Zagreb dijelit će novčanu pomoć za štetu od poplava u srpnju prošle godine. Ovo su uvjeti

Nisu tako zaboravili niti svog kolegu Borisa Omrčena koji unesrećenima u poplavi pomaže i na – rođendan. Iznenadili su ga rođendanskom pjesmom i čestitkama.

Slavljenik je otkrio i kako je spašavati ljude od poplave na rođendan. ''To mi je normalno. Nema veze što je rođendan, poplava je i treba biti ovdje. Mi smo HGSS i naša obaveza je pomoć'', rekao je i nastavio pomagati unesrećenima u poplavi.

Na poplavljenom području naselja Kokorići pored Vrgorca, u nedjelju u prijepodnevnim satima razina vode je po prvi puta od izbijanja poplave počela opadati, izjavio je Toni Poljak iz splitskog HGSS-a.

"Primjetno je blago opadanje razine vode a pošto su metrološke prognoze povoljne i bez kišnih oborina nadamo se da će se intenzitet opadanja vodostaja pojačati," rekao je Poljak za Hinu.

Podsjetio je kako je porast vodostaj na vrgoračkom području koje poplavljeno već tjedan dana, u subotu dostigao svoj maksimum.

"Vjerujemo da sada ulazimo u razdoblje otjecanja vode s poplavljenog područja i normaliziranja stanja kojem će se obavljati sanacija terena zahvaćenog vodom", kazao je Poljak.