Hrvatska gorska služba spašavanja - 2
Hrvatska gorska služba spašavanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) u utorak je nastavila potragu za poljskim državljaninom na Biokovu koji je nestao u petak popodne na strmom predjelu između Bukovca i Sv. Ilije.


"Još nije došlo loše vrijeme, tako da je potraga nastavljena. Nešto smo suzili zonu potrage na sumnjivo područje, ali još nemamo nikakvih indicija vezano za današnji prostor da bi osoba mogla biti tu, no pretražujemo teren", rekao je jutros za Hinu pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica.

Vezani članci Pronalazak nestale osobe VIDEO Pogledajte kako je tehnologija pomogla u spašavanju nestale osobe: ''Bespilotne letjelice nisu samo igračke'' HGSS u akciji Dramatična akcija HGSS-a: Izgubio se u snježnoj mećavi, samo jedan signal pomogao je spasiteljima

Pretražit će tri do četiri sumnjive lokacije na terenu pa će se prebaciti na drugi. Dodao je da su obišli dosta terena, tražili su duboko, te ponovio kako se radi o teškom terenu.

"Trošimo puno resursa i ljudstva. Ljudi se umaraju, temperature su ogromne. Sad će malo kiša pasti, sve je klizavo, bit će peterostruko opasnije", istaknuo je Kukavica.

U potrazi sudjeluje više stanica HGSS-a, a na terenu je stalno od 25 do 40 ljudi. Budući da je vrijeme oblačno, u potrazi trenutačno ne sudjeluje helikopter HRZ-a. Stranog se državljanina i dalje traži na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije, njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji.

HGSS je u ponedjeljak izvijestio da dio timova pretražuje staze i segmente, a ostali timovi imaju specijalističke zadatke te pretražuju litice i grebene Biokova.

Potraga za mlađom ženskom osobom

HGSS javlja i kako je pronađena mlađa žena iz Drniša koja se udaljila iz kuće oko 2 sata ujutro, a obitelj je prijavila nestanak nakon što je pronašla oproštajno pismo. 

"Pronađena je na željezničkom kolodvoru u Kninu, kamo je stigla pješice što bi značilo da je hodala oko 20-tak kilometara" poručuju iz HGSS-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju