Već četvrti dan traje potraga za Poljakom koji je na Biokovu nestao u petak oko 15 sati.

Galerija


"Nažalost, situacija je i danas nepromijenjena. Još ga tražimo", govori nam Ante Jukić iz HGSS-a, voditelj potrage za Poljakom koji je u petak oko 15 sati supruzi s Biokova poslao fotografiju, a zatim nestao.

Vezani članci HGSS traga za Poljakom na Biokovu - 2 Tragali za strancem na Biokovu, spasili osmero ljudi i uputili apel: "Koliko je puta potrebno moliti? I mi smo samo ljudi" Frane Bebić, HGSS - 2 Spasilac GSS-a o nestalom Poljaku: "Polako gubimo utrku, ali nećemo odustati. Biokovo je ljeti najopasnije brdo u Hrvatskoj"

Već četvrti dan traže ga HGSS-ovci iz cijele Hrvatske, dronovi, helikopter, psi tragači. 

"I danas nam stiže helikopter. Prebacivat će ljude na planinu, a pomaže nam za pregled iz zraka. Danas nam u pomoć stižu i specijalistički timovi koji će pomoću užadi pretraživati nepristupačne litice. Jedan dio terena smo iscrpili, sve pretražili, sad ćemo gledati da nije negdje, ne daj Bože, pao, pa ga dronovi ne uočavaju", govori Jukić.

Na terenu je trenutačno 25 ljudi, ali broj će se tijekom dana povećavati, kako budu stizali HGSS-ovci iz ostataka zemlje. Tamo su od 6:30. I sami spašavatelji već su umorni, Jukić priznaje kako posljednjih nekoliko dana spava po sat-dva. Ali ne odustaju.

"Ne gubimo nadu da je čovjek preživio i u ovim ekstremnim uvjetima. Prošle godine imali smo slučaj na Mljetu gdje smo nestalog našli nakon pet dana. Svi skupa se nadamo najboljem", rekao je Jukić i zahvalio zrakoplovstvu koje im pomaže, ali i poljskim policajcima koji su, zbog sezone, trenutačno u Hrvatskoj te im pomažu.

Poljak je nestao u petak popodne na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije na Biokovu.