Golemo gradilište u blizini Benkovca gdje HEP gradi pola milijarde kuna vrijednu vjetroelektranu Korlan na svojoj turneji obišao je i premijer Andrej Plenković

Galerija


Prva je to vjetroelektrana u Hrvatskoj koja će električnu energiju proizvoditi bez poticaja, a s 58 mega-vata snage opskrbljivat će se više od 50 tisuća kućanstava. Puštanje elektrane u pogon planirano je za kolovoz iduće godine.

Vezani članci Remont dijelova postrojenja HEP Toplinarstva, ilustracija Nekoliko zagrebačkih kvartova ostaje bez tople vode, u nekima je neće biti tjednima Sajam u Benkovcu - 4 Bila je korona, pa nisu mogli, no sad je i staro i mlado pohrlilo na omiljeno živopisno događanje: "Idemo dalje, nikoga nisam prevario šest mjeseci. Nisam imao priliku"

Predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić istaknuo je da HEP neće od građana uzimati sredstva za proizvodnju električne energije jer navedena vjetroelektrana nije u sustavu poticaja, a to su između ostaloga, kako kaže, tek jedni od benefita za građane Hrvatske.

"Mi planiramo na ovoj lokaciji napraviti 18 ovakvih iskopa za 18 budućih vjetroagregata" tvrdi pak direktor energetskog parka i voditelj gradilišta Dražen Lovrić.

Sa investicijom su zadovoljni i građani iz okolice. Sava Stegnjaić iz Vojvodića kaže kako im nova gradilišta uopće ne smetaju. "Siguran sam u jedno, bit će onih koji će opovrgavat ovo što ja govorim, meni one uopće ne smetaju. Na kraju krajeva zašto ne bismo koristili prirodnu energiju" zaključio je Stegnjaić.