Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska elektroprivreda sljedeće dvije godine neće više opskrbljivati najvažnija državna tijela električnom energijom. Na javnom natječaju pobijedila je slovenska kompanija GEN-I jer je njezina struja jeftinija.


Hrvatska elektroprivreda polako, čini se, počinje gubiti dugogodišnju poziciju neprikosnovenog vladara domaćeg tržišta električnom energijom.

>> Evo što napraviti želite li PROMIJENITI opskrbljivača strujom!

Vezani članci Sjednica Vlade, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Vlada dala državna jamstvu Đuri Đakoviću: ''Ovom odlukom dajemo šansu tvrtki'' Velika Gorica bez struje (Foto: Čitatelj) Velika Gorica zbog kvara na trafostanici u srijedu navečer bila više od dva sata bez struje

Slovenska kompanija GEN-I, koja je prije nekoliko dana najavila povoljnije cijene struje kućanstvima, danas se pohvalila velikim ugovorom s HEP-ovim vlasnikom - državom. Pobijedila je na natječaju koji je za Vladu, Sabor, Ured predsjednika, nekolicinu ministarstva i ureda državne uprave raspisao Ured za javnu nabavu.

Strujom će uskoro početi isporučivati 35 državnih tijela, a ugovor traje dvije godine. GEN-I je dao ekonomski najpovoljniju ponudu od oko 93 milijuna kuna (bez PDV-a), što je za devet milijuna kuna jeftinije od HEP-a, koji se, doznajemo, neće žaliti.

'Mi smo potpuno transparentni i proces javne nabave je potpuno otvoren i transparentan i sve ono kako bude definirano u situaciji nabave električne energije za državu i državne institucije time ćemo se rukovoditi i tu ne smije biti iznimki', rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić komentirajući rezultate javnog natječaja.

'Suradnja s najvišim državnim tijelima Republike Hrvatske dodatna je potvrda naše ozbiljnosti, kvalitete i snage. Ovime smo ponovno pokazali kako smo u stanju ponuditi najpovoljnije cijene opskrbe električnom energijom. Važno je istaknuti da se u ponudi tražilo da dio energije dolazi iz obnovljivih izvora, a mi smo uspjeli osigurati da cjelokupna energija koju ćemo isporučivati bude upravo iz obnovljivih izvora', izjavio je direktor slovenske kompanije Robert Golob.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook