Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besprizorni nepotizam

HEP-ova šefica zaposlila sina, kćer, snahu i zeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin Ljiljane Čule radi u Elektri Zagreb, kći u tvrtki HEP odmor i rekreacija, a snaha u kadrovskoj službi.

Svojoj tvrtki kćeri, Skupštini HEP distribucije, Uprava HEP-a dala suglasnost za smjenu predsjednice uprave te tvrtke - Ljiljane Čule koju smatra odgovornom zbog sporog reagiranja u slučaju lažne diplome Valtera Krizmanića, direktora Elektroistre.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Slika nije dostupna Svim kućanstvima Od danas zbog 'zelene naknade' SKUPLJA struja

U Zagrebačkom holdingu otkrivene 122 osobe s lažnim diplomama

Ono što je iznenadilo je i informacija da je, osim što je smijenila Davora Miškovića, magistra elektrotehnike radi Krizmanića koji je imao lažnu diplomu sarajevskog fakulteta, Čule u HEP-u zaposlila sina, kćer, snahu i zeta. Zaposlenici HEP-a tvrde da su zaposleni na intervenciju same Ljiljane Čule, dakle da je riječ o nepotizmu.

Kako piše Večernji list, sin Vinko radi u Elektri Zagreb, kći Ivana u tvrtki HEP odmor i rekreacija, snaha Iva u kadrovskoj službi, a zet Ivan Mrkoci u Sektoru za informatiku i telekomunikacije HEP distribucije.

Iako su glasovi bili podjeljeni, presudio je glas predsjednika Uprave, Tomislava Šerića uz kojeg su za smjenu glasali članovi Ivan Matasić i Krunoslav Grgić Bolješić, dok su ostala 3 člana uprave bila suzdržana.

Ljiljana Čule članica je HNS-a, a na funkciju šefice uprave HEP distribucije imenovana je u srpnju 2012. godine. Osim Krizmanića, HEP-ovi sindikalci tvrde da ima još zaposlenih s lažnim diplomama i zato se navodno provjeravaju sve diplome.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene