Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sin Ljiljane Čule radi u Elektri Zagreb, kći u tvrtki HEP odmor i rekreacija, a snaha u kadrovskoj službi.


Svojoj tvrtki kćeri, Skupštini HEP distribucije, Uprava HEP-a dala suglasnost za smjenu predsjednice uprave te tvrtke - Ljiljane Čule koju smatra odgovornom zbog sporog reagiranja u slučaju lažne diplome Valtera Krizmanića, direktora Elektroistre.

U Zagrebačkom holdingu otkrivene 122 osobe s lažnim diplomama

Vezani članci Obnovljivi izvori energije - 4 Muče vas računi za struju? Njima je to gotovo postalo - nepoznanica: "To jako dobro radi... Sad smo na minus 138 kuna" Vaš glas: naselje u Puli bez struje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Puljani struju dobivaju iz agregata, a Grad odbio elektrifikaciju: Na promjenu bi mogli čekati nekoliko godina

Ono što je iznenadilo je i informacija da je, osim što je smijenila Davora Miškovića, magistra elektrotehnike radi Krizmanića koji je imao lažnu diplomu sarajevskog fakulteta, Čule u HEP-u zaposlila sina, kćer, snahu i zeta. Zaposlenici HEP-a tvrde da su zaposleni na intervenciju same Ljiljane Čule, dakle da je riječ o nepotizmu.

Kako piše Večernji list, sin Vinko radi u Elektri Zagreb, kći Ivana u tvrtki HEP odmor i rekreacija, snaha Iva u kadrovskoj službi, a zet Ivan Mrkoci u Sektoru za informatiku i telekomunikacije HEP distribucije.

Iako su glasovi bili podjeljeni, presudio je glas predsjednika Uprave, Tomislava Šerića uz kojeg su za smjenu glasali članovi Ivan Matasić i Krunoslav Grgić Bolješić, dok su ostala 3 člana uprave bila suzdržana.

Ljiljana Čule članica je HNS-a, a na funkciju šefice uprave HEP distribucije imenovana je u srpnju 2012. godine. Osim Krizmanića, HEP-ovi sindikalci tvrde da ima još zaposlenih s lažnim diplomama i zato se navodno provjeravaju sve diplome.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook