Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija i tužiteljstvo

HEP: Istraga rada uprave zbog niza štetnih ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i tužiteljstvo istražuju rad uprave HEP-a i njenog predsjednika Ivana Mravka za kojega se sumnja da je kao odgovorna osoba oštetila tu državnu tvrtku, no još je prerano govoriti hoće li se i kada u tom slučaju podnijeti kaznene prijave, doznaje se iz izvora bliskih Državnom odvjetništvu.

Slučaj je otvorio Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, ali je naknadno prepušten zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu koje s policijom, Državnom revizijom i Poreznom upravom istražuje poslovanje HŽ-a. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je zagrebačko tužiteljstvo preuzelo slučaj jer je utvrđeno da se radi o mogućim kaznenim djelima koje su odgovorne osobe počinile u gospodarskom poslovanju. No, utvrdi li se da su neke nepravilnosti povezane s korupcijom u slučaj će se ponovno uključiti i USKOK.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Tako još uvijek nije moguće nagađati kada bi istraga mogla biti okončana te hoće li dovesti do podnošenja kaznene prijave, koga bi sve mogla zahvatiti i zbog čega, doznaje se u tužiteljstvu. Pozivajući se na neslužbene izvore Jutarnji list objavio je da se Mravka sumnjiči za sklapanje štetnih ugovora teških više od milijardu kuna. Riječ je, navodno o ugovorima o kupnji električne energije po najvišoj cijeni na tržištu i preprodaji te iste struje po četverostruko nižoj cijeni mostarskom Aluminiju i šibenskom TLM-u.

>> HEP traži 578.000 kuna za priključak, 40.000 'na crno'

Uz ovaj slučaj zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u HEP-u istražuje i slučaj zaposlenja Rade Buljubašića, koji je primao plaću iako je, po vlastitom priznanju, radio u središnjici HDZ-a. Od policije je zatražilo da provede kriminalističku obradu i o navodnim pronevjerama u Hrvatskim željeznicama, među kojima je i sumnja da je član Uprave HŽ-a Marijan Klarić, preko druge tvrtke, HŽ-u prodavao žarulje po tri puta većoj cijeni. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene