Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HEP i Tehnika odbili se pobrinuti za smještaj stanara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnica stanara urušene Kupske ulice Doris Košta izvijestila je da je održano prvo ročište na Općinskom sudu u Zagrebu, prvi susret suprotstavljenih strana, te da su se Hrvatska elektroprivreda i Tehnika usprotivili donošenju privremenih mjera za osiguranje smještaja stanarima.

Košta je rekla kako je Sud dao HEP-u i Tehnici rok
od tri dana za očitovanje te da će nakon njegova isteka biti zakazana nova rasprava na kojoj će, vjeruje, biti donesena sudska odluka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije bilo ometanja suda HEP i Tehnika nisu krivi za urušavanje Kupske Slika nije dostupna U strahu i dalje Stanari Kupske: Zar je trebalo 2 i pol godine za optužnicu?

Dodala je kako su se na ročištu investitor i izvođač radova usprotivili donošenju privremenih mjera za osiguranje smještaja stanara urušene Kupske ulice. Naveli su kako je upitno jesu li stanari u vrijeme događaja (urušavanja zbog gradnje HEP-ove podzemne garaže) stanovali u Kupskoj ulici te da su stvoreni uvjeti za povratak u kuće, jer je gotova komunalna infrastruktura.

Košta je izjavila kako infrastruktura nije do kraja završena, niti su dovršeni svi priključci, a nije obnovljen ni kolnik. Također je istaknula da u kućama nisu stvoreni uvjeti kakvi su bili prije
urušavanja te da je upitno jesu li kuće sigurne za život.

Stanari urušene Kupske ulice najavili su prosvjed sutra u 9 sati ispred HEP-ove zgrade u Ulici grada Vukovara 37, a zatim ispred zgrade Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1) i zgrade Ministarstva pravosuđa (Dežmanova 6).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene