Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnica stanara urušene Kupske ulice Doris Košta izvijestila je da je održano prvo ročište na Općinskom sudu u Zagrebu, prvi susret suprotstavljenih strana, te da su se Hrvatska elektroprivreda i Tehnika usprotivili donošenju privremenih mjera za osiguranje smještaja stanarima.


Košta je rekla kako je Sud dao HEP-u i Tehnici rok
od tri dana za očitovanje te da će nakon njegova isteka biti zakazana nova rasprava na kojoj će, vjeruje, biti donesena sudska odluka.

Vezani članci Paljenje svijeća Mještani malenog dalmatinskog otoka ponovo u mraku: "Kad se agregat ugasi, za nas nastupa karantena" Slika nije dostupna Stanarima Kupske ulice onemogućen ulaz na konferenciju HEP-a

Dodala je kako su se na ročištu investitor i izvođač radova usprotivili donošenju privremenih mjera za osiguranje smještaja stanara urušene Kupske ulice. Naveli su kako je upitno jesu li stanari u vrijeme događaja (urušavanja zbog gradnje HEP-ove podzemne garaže) stanovali u Kupskoj ulici te da su stvoreni uvjeti za povratak u kuće, jer je gotova komunalna infrastruktura.

Košta je izjavila kako infrastruktura nije do kraja završena, niti su dovršeni svi priključci, a nije obnovljen ni kolnik. Također je istaknula da u kućama nisu stvoreni uvjeti kakvi su bili prije
urušavanja te da je upitno jesu li kuće sigurne za život.

Stanari urušene Kupske ulice najavili su prosvjed sutra u 9 sati ispred HEP-ove zgrade u Ulici grada Vukovara 37, a zatim ispred zgrade Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1) i zgrade Ministarstva pravosuđa (Dežmanova 6).