Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HEP apelira na racionalnu uporabu klima uređaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske elektroprivreda (HEP) u današnjem priopćenju apelira na racionalnu uporabu rashladnih uređaja radi ukupne štednje energije, zaštite okoliša, te smanjenja opterećenja elektroenergetskog sustava.

- Iako ne najavljujemo nikakva ograničenja potrošnje električne energije uočili smo da mnogi pravni subjekti neracionalno koriste rashladne klima uređaje koji ostaju uključeni i nakon prestanka radnog vremena, upozorava se u priopćenju i preporuča racionalna uporaba rashladnih uređaja.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi" Slika nije dostupna Neizdržive temperature ZBOG VELIKIH VRUĆINA OBARAJU SE I NEKI REKORDI

U priopćenju se ističe kako zbog visokih temperatura
elektroenergetska postrojenja rade pod velikim i stalnim opterećenjem, a ljetni maksimumi opterećenja pojavljuju se u zadnjih nekoliko godina, od kada je zabilježeno veliko povećanje uporabe rashladnih uređaja radi regulacije temperature u poslovnim i privatnim prostorijama.

HEP navodi kako je ukupna instalirana snaga rashladnih uređaja prošle godine iznosila približno 300 MW, dok je ove godine to već oko 400 MW - što je više od hrvatskog udjela u Nuklearnoj elektrani Krško. To predstavlja ozbiljnu snagu i opterećenje za elektroenergetski sustav, upozorava HEP u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Radomir
Milišić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene