Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuglanje, skijanje, jahanje, informatika

Hendikep je nije spriječio da niže medalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolest, odnosno hendikep, nije spriječio ni našu sljedeću junakinju da ostvari svoje snove. Petra Deša ne vidi, ali bavi se kuglanjem, skijanjem, jahanjem, informatikom, a u indeksu niže same četvorke i petice.

Uzorna je studentica, a od diplome je dijele četiri ispita. I kratki boravak u 4 zida je, kaže, izluđuje pa stalno pronalazi nove hobije. U 10 godina srušila je tisuće čunjeva. Prošle godine obranila naslov viceprvakinje svijeta u B1 kategoriji potpuno slijepih natjecatelja.

Pročitajte i ovo Europsko vijeće, Ilustracija Kritika na "lex AP" Ozbiljno upozorenje Vijeća Europe Hrvatskoj: "Vlada pokušava ograničiti prava medija, radni uvjeti novinara su zabrinjavajući" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

'Nova poznanstva, nova iskustva, taj sportski duh je u igri. Ne želim biti u 4 zida, stalno za kompjuterom', kaže Petra. U indeksu su četvorke i petice. Odbrojava još četiri ispita i nekoliko preostalih knjiga do titule magistrice novinarstva.

'Knjige posuđujem u knjižnici na faksu. Skeniram ih i pretvaram u digitalni format što onda učim preko govorne podrške. Za novinarstvo sam zapela u 5. osnovne, bilo je zacrtano da ću to upisati, biti radio voditelj', kaže.

Dinamična, velesa i vedra

Prijatelji je opisuju kao dinamičnu, veselu i vedru osobu. No jedan prijatelj uvijek je korak uz nju. radi se o šestogodišnjem psu vodiču Hariju. 'Komande su ono što ja tražim, zebra, pločnik, vrata, lijevo desno, ukupno ima 50-ak komandi. Ja mu kažem, vodi banka i onda će on skrenuti u tu banku', pojašnjava Petra.

Kako je skijaška sezona završila, ostalo joj je neiskorištenog slobodnog vremena. Ubrzo ga je popunila informatičkom radionicom. Odvaži se i zajahati. Sve što radi ima svrhu. 24 sata je dosta kada znaš što hoćeš, to napraviš, to stigneš i možeš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene