Tijekom popodneva kod autoceste A1 srušio se helikopter u kojem su uz pilota bila još tri putnika. Srećom, nema ozlijeđenih.


Na teško pristupačnom području kod mjesta Prgomet u splitsko-dalmatinskoj županiji došlo je do nekontroliranog pada helikoptera, priopćio je istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović. Letjelica je u privatnom vlasništvu, a putnici su neozlijeđeni sami izašli iz nje, rekao nam je Vodanović. Radi se o helikopteru Robinson R44 tvrtke Helimax.

Vezani članci Što je uzrok pada našeg vojnog helikoptera? - 9 Godinu dana od pada helikoptera i pogibije dvojice pilota uzrok nesreće i dalje - nepoznat Jurnjava po ledu Samo u Americi: Iskoristio mećavu kako bi jurio po zaleđenoj cesti, pa se iznenadio rezultatom

Od poslijedica pada nitko nije nastradao, a nakon nesreće svi su sigurno napustili helikopter koji je od posljedica udara znatno oštećen.

>> Tehničar helikoptera MORH-a tijekom slijetanja pao na pistu

Na teren su bili upućeni vatrogasci iz Kaštela zbog opasnosti od požara. Dojavu o prisilnom slijetanju zaprimili su u 15:10 sati te su na mjesto događaja poslali dva vatrogasna kamiona i osam vatrogasaca, potvrdili su za Dnevnik.hr. Po dolasku na teren nije bilo požara.

U helikopteru su bili prijatelji vlasnika restorana Macola, Željka Oreškovića Macole koji je za Dnevnik.hr rekao da su svi dobro i ubrzo nakon nesreće krenuli su na put k njemu u Korenicu. 'Helikopter je uzletio s heliodroma u Splitu i srušio se kraj autoceste, ali oni su dobro i već su u automobilu na autocesti na putu prema Korenici', rekao je Željko Orešković Macola. 

'Prisilno smo sletjeli na neugodan način. Sve je dobro prošlo i ipak smo se našli kod prijatelja Macole na njegovoj fešti. Harmonika je ispala i pala pored mene tako da me nije prignječio helikopter. Ona je ipak zadržala onih desetak centimetara da se letjelica ne nasloni skroz na mene', ispričao je jedan od putnika Tonči Kurilj.

Helikopter je, kako kaže Vodanović, znatno oštećen i sada ga čuva policija. Očevid će se provesti sutra tijekom dana.

Ukoliko ste se našli na mjestu događaja svoje fotografije i snimke nam pošaljite na moj.report@novatv.hr!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook