Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

VIDEO Pogledajte animaciju pada helikoptera kod autoceste A1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom popodneva kod autoceste A1 srušio se helikopter u kojem su uz pilota bila još tri putnika. Srećom, nema ozlijeđenih.

Na teško pristupačnom području kod mjesta Prgomet u splitsko-dalmatinskoj županiji došlo je do nekontroliranog pada helikoptera, priopćio je istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović. Letjelica je u privatnom vlasništvu, a putnici su neozlijeđeni sami izašli iz nje, rekao nam je Vodanović. Radi se o helikopteru Robinson R44 tvrtke Helimax.

Pročitajte i ovo Hitna helikopterska medicinska služba operativno spremni Novi sustav prošao test: Na Uskrs helikopterom prevezeni prvi pacijenti u bolnicu Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

Od poslijedica pada nitko nije nastradao, a nakon nesreće svi su sigurno napustili helikopter koji je od posljedica udara znatno oštećen.

>> Tehničar helikoptera MORH-a tijekom slijetanja pao na pistu

Na teren su bili upućeni vatrogasci iz Kaštela zbog opasnosti od požara. Dojavu o prisilnom slijetanju zaprimili su u 15:10 sati te su na mjesto događaja poslali dva vatrogasna kamiona i osam vatrogasaca, potvrdili su za Dnevnik.hr. Po dolasku na teren nije bilo požara.

U helikopteru su bili prijatelji vlasnika restorana Macola, Željka Oreškovića Macole koji je za Dnevnik.hr rekao da su svi dobro i ubrzo nakon nesreće krenuli su na put k njemu u Korenicu. 'Helikopter je uzletio s heliodroma u Splitu i srušio se kraj autoceste, ali oni su dobro i već su u automobilu na autocesti na putu prema Korenici', rekao je Željko Orešković Macola. 

'Prisilno smo sletjeli na neugodan način. Sve je dobro prošlo i ipak smo se našli kod prijatelja Macole na njegovoj fešti. Harmonika je ispala i pala pored mene tako da me nije prignječio helikopter. Ona je ipak zadržala onih desetak centimetara da se letjelica ne nasloni skroz na mene', ispričao je jedan od putnika Tonči Kurilj.

Helikopter je, kako kaže Vodanović, znatno oštećen i sada ga čuva policija. Očevid će se provesti sutra tijekom dana.

Ukoliko ste se našli na mjestu događaja svoje fotografije i snimke nam pošaljite na moj.report@novatv.hr!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene