Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor je u Lučkom na upit novinarke Nove TV kako komentira današnje pisanje nekih medija da je jedan poduzetnik izjavio Uskoku kako je plaćao HDZ-u da dobije poslove u HEP-u, odgovorila da i inače ne komentira novinske napise, ali ako je to istina i je li to istina, onda je i pitanje kako je to iz Uskoka, ili odkud već, moglo doći u novine.


Samo načelno, istaknula je, može reći da ne zna je li to točno, je li se događalo i dogodilo, i o tome ne može govoriti, ali može reći da HDZ, što se tiče financija, funkcionira isključivo prema hrvatskim zakonima i transparentno za sve građane Hrvatske.

Vezani članci Postrojbe specijalnih specijalne policije Kosova na Jarinju, graničnom prijelazu s Kosovom - 3 Rast tenzija između Srbije i Kosova, na granici dežuraju kosovski specijalci: "Ovo je jedan od najtežih dana za naš narod" Aleksandar Vučić Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...''

HDZ sredstva za svoj rad, kao i sve parlamentarne stranke, dobiva iz državnog proračuna, a ta su sredstva, podsjetila je, upravo na njezin prijedlog za sve stranke ove godine smanjena za deset posto. Dodala je i da su u prošloj godini, otkako je preuzela vođenje stranke, donijeli odluku da deset posto sredstava koje su dobili iz državnog proračuna, vrate u državni proračun, na što su pozvali i sve druge stranke zbog vremena štednje, ali nisu se odazvali. HDZ je dakle, u tome bio usamljen, ali smo onda ove godine to kao opće pravilo ugradili u zakon, kazala je Kosor.

>> Kosor u Mladež HDZ-a privukla 10.000 novih članova

Na upit Tatjane Krajač što ako se današnji napisi pokažu točnim, odgovorila je kako će to pokazati da funkcionira pravna država i da će o sudbini svih koji su na bilo koji način u to upleteni, ako je istina, odlučiti pravosuđe. Na novinarski komentar da je ona tada bila u vrhu HDZ-a, a da nije znala za to, kazala je da je vrlo precizno odgovorila na pitanje. Premijerka Kosor je to sve kazala danas u Lučkom, u blizini naplatne postaje gdje je sudjelovala s ministrom turizma Damirom Bajsom i drugim suradnicima na sjednici užeg Povjerenstva Vlade za praćenje turističke 2010. godine.(D.Š./Hina)