Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Složni u HDZ-u

HDZ protiv radnih sudova: ' Ingrid Antičević Marinović ništa nije strano'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DP-ov prijedlog osnivanja radnih i socijalnih sudova su u HDZ-u ocijenili deplasiranim i politikantskim rješenjem.

Zamjeraju SDP-u da se, dok je bio na vlasti, žestoko protivio upravo takvom rješenju te da je svojom politikom kršenja kolektivnih ugovora odgovoran za velik broj radnih sporova na sudovima. 'Iako je taj zakon ranijih godina imao smisla, danas služi samo u dnevno-političke svrhe i pokušaj je manipulacije građanima za glas više na predstojećim izborima', rekao je HDZ-ov zastupnik Boris Kunst na konferenciji za novinare u Saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Njezino mišljenje ne dijeli SDP Za Lovrin Markov trg nije mjesto za prosvjede Slika nije dostupna Oporba glasno proziva Vladu 'Priznavanjem broja nezaposlenih priznaju poraz svoje politike'



Istaknuo je da su sudovi 2003., kada je ministrica pravosuđa bila Ingrid Antičević Marinović, koja je danas u ime SDP-a i predstavila zakon, bili zatrpani s preko 220 tisuća radnih sporova, od kojih su se mnogi odnosili na nepoštivanje prava iz kolektivnih ugovora, poput dara za djecu i isplate božićnica.

Kako je samo odjednom promijenila ćud, ali ona će učiniti sve, ništa joj nije strano, da zavara birače i dobije glas više Boris Kunst (HDZ) 'Antičević Marinović ništa nije strano'

'Ingrid Antičević Marinović tada ne samo da je branila osnivanje radnih sudova, što su predlagali sindikati, nego su se uz njezinu potporu, znanje i blagoslov masovno kršili kolektivni ugovori za državne službenike', ustvrdio je Kunst. Dodao je da su upravo takvi sporovi državu koštali preko 4,5 milijardi kuna. 'Kako je samo odjednom promijenila ćud, ali ona će učiniti sve, ništa joj nije strano, da zavara birače i dobije glas više', kazao je.

Protiv radnih i socijalnih sudova

SDP-ov prijedlog osnivanja radnih i socijalnih sudova Kunst ocjenjuje deplasiranim, budući da je broj takvih sporova, kazao je, prepolovljen u odnosu na 2003., a na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu dobro funkcionira odjel za rješavanje radnih sporova gdje se rješava njih i do 80 posto.

Da je kvalitetnije rješenje osnivati specijalizirane odjele za radne i socijalne sporove na postojećim sudovima, a ne osnivati nove sudove smatra i HDZ-ova zastupnica Ana Lovrin, koja SDP-ov prijedlog smatra demagoškim te pamfletom. (Hina)



 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene