Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ovci su još jednom 'oprali' Vladu zbog nedosljedne politike.


HDZ pozdravlja Vladinu odluku da se odustane od privatizacije autocesta, ali traže odgovornost, političku i gospodarsku.

'Nanesena je velika šteta, osobito HAC-u, a poljuljan je i ugled Hrvatske. Samo izrada studije koštala je 80 milijuna kuna. Sve to pokazuje da Vlada nema jasnog plana ni vizije, osim puno računa za savjetničke usluge. Nisu znali što čine', kazao je Domagoj Ivan Milošević, saborski zastupnik HDZ-a, na konferenciji za novinare.

Vezani članci Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Od sutra nove cijene goriva, ministar Ćorić otkrio planira li Vlada zamrznuti cijene osnovnih namirnica Tomislav Ćorić Ograničavaju se cijene goriva, Ćorićevo ministarstvo pojasnilo detalje odluke

Smatra da je pitanje koliko će građani biti spremni investirati u IPO autocesta, ako do toga dođe, zbog toga jer im se u šest godina recesije srozao standard. Najbolje bi bilo, prema mišljenju Miloševića, da u autoceste ulažu mirovinski fondovi.

Vlada od Hrvatske radi cirkus i zbog toga bi, rekao je, najradije 'iskočio iz kože.

'Također nitko ne priča iz vlade gdje su završili novci od 40 lipa po litri koji su trebali biti investirani HŽ-u, a evdentno je da HŽ ne investira, pa na nekom, tko zna kojem računu, sjedi taj novac', upozorio je.

Zabrinjavajuće je, rekao je, to što u Europi ne postoji zemlja koja je doživjela takvu eksploziju javnog duga kakvu smo mi doživjeli proteklih godina, a da je i dalje u recesiji.

'Izgubili medijsku bitku'

Tomislav Ćorić, predsjednik HDZ-ova Odbora za financije, istaknuo je kako Vladina nekonzistentnost ide u svim mogućim smjerovima - od outsurcinga, masterplana, spin off-a... Razlog za to je nepostojanje kredibiliteta Vlade, dijelom zbog neznanja a dijelom zbog namjere da se prikaže kao da se nešto radi a u stvari se ne radi, kazao je.

'Kakvu mi to sliku šaljemo svijetu i vodimo li državu samo u predizborne svrhe', poručio je Ćorić.

HDZ-ovci zaključuju da bez ulaganja nema rasta ekonomije te da treba ispregovarati da se dio Jadransko-jonske autoceste gradi na hrvatskom teritoriju.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju