Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantirali sve optužbe

HDZ: Polančecove tvrdnje su laž

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Bačić i Gordan Jandroković oštro su odbacili svaku Polančecovu tvrdnju.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić odbacio je svaku mogućnost da je Predsjedništvo HDZ-a ili bilo koje stranačko tijelo bilo upoznato s onime što tvrdi bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, kao i Polančecove tvrdnje da mu je ravnatelj policije Oliver Grbić sugerirao da bi članovi HDZ-a trebali pisati anonimna pisma protiv pojedinih oporbenih političara.

Pročitajte i ovo Povlačenje proizvoda Podravke, ilustracija Objavila Podravka Povlači se poznata morska sol: Provjerite police! Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup

'To odbacujem i tvrdim da je laž. Na tijelima stranke o tome nije bilo riječi, niti je Polančec obavijestio predsjednicu ili Predsjedništvo stranke', rekao je Bačić na konferenciji za novinare poslijepodne u središnjici HDZ-a.

No, naglasio je, zato su krajem 2009. godine kada su otvorene istrage protiv pojedinih direktora, članova uprava i direktora javnih poduzeća, pojedini članovi predsjedništva od predsjednice stranke tražili da obustavi te istrage, što je ona odbila jer nije htjela zaustavljati borbu protiv korupcije.

Na novinarsko pitanje o kojim je aferama riječ Bačić je rekao kako je riječ o slučajevima Podravke i HEP-a, ali nije želio navesti imena tih osoba, rekavši samo da su oni u međuvremenu izbrisani iz članstva stranke.

'Kako je Milanović dobio stan?'

Glavni tajnik HDZ-a naglasio je i kako u dvije godine od kako je tajnik stranke, nikada nikome nije palo na pamet pisati anonimne prijave, već su saznanja o kaznenim djelima iznosili javno  'Mi se ne libimo reći ono što mislimo i ne trebaju nam nikakve anonimne prijave', kazao je Bačić te pozvao na rasvjetljavanja afere 'riječka tržnica' te da se ispita kako je čelnik SDP-a Zoran Milanović stekao svoj stan.

>> Grbić: Polančec je tražio da zaustavim istragu u Podravci

Čelniku HNS-a Radimiru Čačiću, koji je danas izjavio kako HDZ sve političare želi prikazati istima, Bačić je poručio da nisu svi isti te da današnji članovi Predsjedništava HDZ-a to mogu s punim pravom reći.

Polančecove izjave su 'izraz straha'

Oni nisu uzimali novac za ono što nisu odradili, kao za izgradnju domove umirovljenika u Dubrovniku i Korčuli ili kao župan zadužili svoju županiju, kao što je Čačić Varaždinsku županiju, poručio je Bačić predsjedniku HNS-a.

Također Čačićeve, Linićeve i Polančecove izjave Glavni tajnik HDZ-a Bačić nazvao je 'izrazom straha' što će borba protiv korupcije pokuciti na njihova vrata.



Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković tvrdi kako su Polančec, njegov odvjetnik Ante Nobilo i Slavko Linić na sastanku prije nekoliko dana u Zagrebu dogovorili da Polančec pomogne SDP-u da diskreditira policiju i HDZ a, a da će zauzvrat, ako SDP dođe na vlast, Polančecu jamčiti puštanje na slobodu.

Jandroković smatra kako Polančec i Linić žele reći da ne funkcionira pravna država i da institucije koje ih istražuju nemaju legitimitet, a da je taj proces politički, a ne pravni.

Također ocijenjuje apsurdnima tvrdnje da je policija pod kontrolom HDZ-a jer - kazao je - kako bi se onda moglo dogoditi da su toliki dužnosnici HDZ-a danas pod istragama ili su osuđeni.

Na pitanje novinara podupire li HDZ sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, a što je najavio predsjednik države Ivo Josipović, Jandroković je odgovorio kako je premijerka Kosor jučer najavila svojim suradnicima da će zatražiti sjednicu VONS-a zbog pritisaka na policiju i pravosudna tijela, ali će to učiniti kroz institucije a ne putem medija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene