Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirali Milanovića

HDZ-ovci sumnjaju da je problem u Vukovaru riješen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HDZ-u i dalje smatraju da postavljanje ćiriličnih ploča u Vukovaru nije bilo u skladu sa zakonom. Sumnjaju da je sastanak premijera Zorana Milanovića s predstavnicima Stožera riješio problem.

I nakon sastanka premijera Zorana Milanovića s predstavnicima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara HDZ-ovi saborski zastupnici tvrde da postavljanje natpisa s ćirilicom u tom gradu nije bilo u skladu sa zakonom, a sumnjaju da je jučerašnji dogovor o micanju policije s vukovarskih ulica riješio problem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojašnjenje DZS-a Evo zašto nestali Vukovarci nisu uključeni u popis stanovništva Slika nije dostupna Premijer ne može doći Stožer najavio termin novog sastanka s Vladom, Vlada demantira

>> VIDEO Dogovor u Vukovaru: Ploče ostaju, miču se ograda i policija

'Još uvijek mislim da ovakav način postavljanja ploča nije bio u skladu s Ustavnim zakonom, ali ako su se stanovnici Vukovara, odnosno njihovi predstavnici dogovorili s Vladom, onda je to samo za pohvalu. Međutim, nije postignut dogovor ako se samo kaže maknut će se policija i time se sve riješilo', rekao je Davorin Mlakar novinarima u Saboru.

Njegov stranački kolega Gordan Jandroković podsjetio je da se HDZ otpočetka zalagao za dijalog koji je, kaže, izostao. 'Milanović je sinoć rekao da je nešto naučio u Vukovaru. Njegovo učenje i njegova škola Hrvatsku, nažalost, jako puno košta', rekao je Jandroković.

Kaže kako očekuje da se razgovori vladajućih i Stožera nastave te da se pronađe rješenje koje će zadovoljiti Vukovarce.

Ponovio je da se HDZ zalaže za tumačenje članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina tako da se još neko vrijeme odgodi primjena dvojezičnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene