Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješavanje krize

Nakon slučaja Tomašević HDZ-ovci biraju novo vodstvo u Požeško-slavonskoj županiji

Željko Glavić, kandidat za predsjednika HDZ-a Požeško-slavnoske županije (Foto: Dnevnik.hr)
Željko Glavić, kandidat za predsjednika HDZ-a Požeško-slavnoske županije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Na posljednjim lokalnim izborima HDZ je svoj najbolji rezultat ostvario u Požeško-slavonskoj županiji. Osvojili su sve što se osvojiti može - vlast u svih 5 gradova, svih 5 općina i županiji. No, učestalim aferama lokalnih političara HDZ-ova utvrda se ozbiljno počela ljuljati. Narušenu stabilnost trebao bi joj vratiti ugledni požeški liječnik Željko Glavić.

Požeški HDZ našao se u krizi prije nekoliko mjeseci kada je župan Alojz Tomašević optužen za obiteljsko nasilje, a predsjednik županijske organizacije i saborski zastupnik Franjo Lucić za pokušaj podmićivanja novinara.

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

Tomašević je izbačen iz HDZ, a Lucić se povukao iz lokalne politike. Novi predsjednik bira se po načelu jedan član, jedan glas, ali i jedan kandidat. Ugledni požeški kirurg i ravnatelj bolnice Željko Glavić, kojega je središnjica stranke postavila za povjerenika, nema protukandidata.

''Samim tim što sam postavljen za povjerenika to je bio jasan signal, podrške i predsjednika stranke i predsjedništva, dakle vrha stranke i meni osobno i požeško slavonskom HDZ-u da se situacija smiri, da se stranka konsolidira i da se dalje nastavi s normalnim radom'', rekao je Glavić.

Iako je njegov slučaj podigao veliku buru u javnosti, Tomašević je i dalje na mjestu župana te je u subotu bio i na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koju je vodio premijer Andrej Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene