Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

u virovitici

Plenković odgovorio na kritike da ne donosi odluke: "Neka pobjede na izborima pa neka budu predsjednici Vlade"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Virovitici se, pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, održava četvrta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a cilj "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“ je osigurati 2,5 milijardi eura iz EU fondova za pet slavonskih županija.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u subotu da će Vlada novu izvanrednu upravu za Agrokor predložiti uskoro, ali je opet izbjegao odgovoriti u kojem roku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

"Predložit ćemo novu izvanrednu upravu. Razgovori se vode. Diskretni su. Kad sve bude potvrđeno i kad sve konzultacije budu završene, tada ćemo objaviti", rekao je Plenković, a na novinarsko pitanje hoće li ime novog povjerenika za Agrokor biti objavljeno u ponedjeljak do 15 sati, Plenković je rekao da je taj rok tentativan te da će ime biti objavljeno kad Vlada donese odluku.

Novinare je zanimalo i hoće li novi povjerenik biti iz Agrokora, no Plenković je i o tome odlučio šutjeti.

"Neću vam ništa reći. Ni drugim nestrpljivima neću ništa reći", odgovorio je, dodajući da će novi povjerenik morati biti kompetentan, savjestan i sposoban da u kratkom roku dovrši proces nagodbe.

Ali je zato odgovorio na kritike opozicije i medija da je prespor u donošenju odluka.

"Neka pobjede na izborima pa neka budu predsjednici Vlade. Donosim odluke i vodim politike dinamikom za koju smatram da je najbolja. Meni da netko nameće ritam, nema šanse. Ni u životu ni u politici, a kamoli u vođenju Vlade", poručio je Plenković na konferenciji za novinare održanoj u Virovitici, nakon četvrte sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Na sjednici je bio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je izbačen iz HDZ-a nakon što ga je supruga prijavila za zlostavljanje. Novinare je zanimalo ruši li Tomaševićevo prisustvo kredibilitet cijelog skupa, no Plenković se pozvao na "institucionalnu logiku" te rekao da je Tomašević dobio poziv kao župan. 

"Članovi savjeta su župani. Ne doživljavam to osobno. Čovjek više nije član HDZ-a. Župan je, a po meni bi bilo bolje da je dao ostavku i na mjesto župana. No to nije bitno za današnji sastanak", rekao je Plenković. 

Na sjednici su sudjelovali i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

U okviru nacionalnih programa na području Slavonije, Baranje i Srijema ugovoreno je 195 projekata u vrijednosti 75 milijuna kuna i to u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju i 1/2, rečeno je na sjednici.

Po dolasku u Viroviticu, predsjednik Vlade obišao je 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018, na kojem se ove godine predstavljaju izlagači iz 29 zemalja. Tom, jednom od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj, ovogodišnji pokrovitelj je Vlada Republike Hrvatske.

Uoči početka sjednice Savjeta, premijer Plenković se sastao sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene