Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše javnog propitivanja

HDZ-ova zastupnika tužilo 12 savjetnika Marine Lovrić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov saborski zastupnik i vijećnik u Skupštini Sisačko-moslovačke županije Ivan Šantek izvijestio je kako ga je 12 savjetnika sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel (SDP) tužilo zbog njegovog javnog propitivanja rade li oni uopće što za plaću koju primaju.

Zastupnik Šantek je novinarima u Hrvatskom saboru izjavio kako će se zalagati da mu Sabor skine zastupnički imunitet kako bi sud imao prilike istražiti njegove sumnje. 'Svima je jasno da se radi o 'alibi tužbi' jer računaju da sam zastupnik koji ima imunitet i da mi Sabor zbog privatne tužbe neće skinuti imunitet. Dakle, oni bi bili čisti jer su me tužili, a ja da se branim imunitetom", istaknuo je Šantek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbačena kaznena prijava Županica Lovrić ipak nije županijskim novcem platila sinovu svadbu Slika nije dostupna Teške optužbe Petir i Šantek: Marina Lovrić preko leševa pokušava doći do cilja

>> Županica Lovrić ipak nije županijskim novcem platila sinovu svadbu

Kao zastupnik ću se založiti da mi se skine imunitet jer mi je u interesu da počne sudski postupak kroz kojim bi se utvrdilo što su ti savjetnici proteklih nekoliko godina radili, odnosno jesu li išta radili, i je li to što primaju 5000 kuna neto naknade za rad u savjetu adekvatno trudu koji su uložili", dodao je. Naglasio je da su čak desetorica od 12 savjetnika sisačko-moslavačke županice Lovrić ujedno i vijećnici u Županijskoj skupštini, koja je i odlučila da za rad u savjetu primaju 5000 kuna naknade, što znači da su sami glasovali za tu odluku.

U više navrata prozvali županicu

'Mislim da to nije adekvatno. Ova tema je već suviše dugo prisutna u javnosti i čudi me da USKOK ne reagira i ne raščisti ovu situaciju", zaključio je zastupnik Šantek.Također je novinarima podijelio privatnu tužbu koju je zaprimio krajem prošloga tjedna, a u kojoj ga se tereti da je oklevetao 12 savjetnika sisačko-moslavačke županice Lovrić Merzel, kada je lani izjavio da se 'kroz savjet koji ništa ne radi, iz županijskog proračuna želi izvući 5 milijuna kuna'.

U svojoj tužbi upućenoj sisačkom Općinskom sudu tužitelji terete Šanteka za kazneno djelo protiv časti i ugleda, odnosno klevetu.
Članovi HDZ-a i HSS-a, koji su u oporbi u Sisačko-moslovačkoj županiji, u više su navrata prozivali županicu da ima najviše savjetnika u Hrvatskoj za koje nitko ne zna što rade i za što primaju plaću.

Nedavno su na konferenciji za novinare u Sisku izrazili i sumnju da je riječ o političkoj korupciji, odnosno da SDP-ova županica na taj način plaća svoje koalicijske partnere.Odmah potom uslijedila je i reakcija županice Marine Lovrić Merzel, koja je opovrgnula optužbe o političkoj korupciji, pa i brojke da je za plaće njezinih 12 savjetnika Sisačko-moslavačka županija u pet mjeseci izdvojila 532 tisuće kuna, ocijenivši da joj tu priču montira HDZ. (HIna)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene