Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Povjerenstva zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a Gordan Jandroković najavio je danas novinarima skoro osnivanje odbora za gospodarstvo kako bi se prvo zaustavio porast nezaposlenosti i pronašla najbolja rješenja za oporavak i razvoj gospodarstva u Zagrebu.


U tom bi odboru, dodao je, bili poduzetnici, obrtnici, stručnjaci koji dobro poznaju gospodarstvo da bi konkretnim prijedlozima potaknuli gospodarski razvoj Zagreba. Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković danas je u funkciji gradskog stranačkog čelnika to izjavio novinarima na Trgu bana Josipa Jelačića gdje je uoči Valentinova podijelio 800 ruža te licitarska srca Zagrepčankama i Zagrepčanima, a ujedno je to bio njegov prvi susret s građanima od kada je 18. siječnja preuzeo tu stranačku funkciju.

Vezani članci Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbacilo pokretanje postupaka protiv Bandića, Kuščevića i Marića Slika nije dostupna Horvatinčić još uvijek nema pravomoćnu dozvolu za rušenje tiskare

Istaknuo je kako mu je prvi zadatak obići stranačke organizacije, 17 područnih odbora, vidjeti kako funkcioniraju i napraviti promjene ako je to nužno. Najavio je jačanje stranačkih struktura, a zatim osnivanje odbora za gospodarstvo, promet, infrastrukturu. Paralelno s time izlazit će s projektima važnim za građane Zagreba, a to je u prvome redu gospodarstvo, vezano za problem broja nezaposlenih.

Jandroković je istaknuo da je ključna zadaća zaustaviti taj negativni trend te preokrenuti brojke u pozitivnom smjeru, jer Zagreb je središte Hrvatske i ovdje je i najjače gospodarstvo i ako njegovo gospodarstvo ne funkcionira dobro, normalno je da se to osjeti i u cijeloj Hrvatskoj.

Bandić i SDP-ova većina su odgovorni za Varšavsku

Na upit o prosvjedima u Varšavskoj ulici protiv gradnje ulaza u podzemnu garažu Hoto grupe, Jandroković je istaknuo da nikako ne može prihvatiti ponašanje SDP-a koji sada nastoji odgovornost, koju objektivno ima za taj problem, prebaciti na druge. 'Što se nas tiče i gradonačelnik Milan Bandić, ali i većina u gradskoj skupštini jednako je odgovorna i neka sada ne prebacuju odgovornost na druge, nego neka riješe ovo pitanje u interesu građana Zagreba i poštujući zakon', poručio je Jandroković.

Istaknuo je da je važno poštivanje zakona i odluka koje su donesene na razini i grada i države, ali isto tako i osluškivanje onoga što misle građani - a očito je, kazao je, da je velik  broj građana protiv projekta 'Cvjetni'. Oni koji su donijeli te odluke danas moraju odgovoriti zašto su to dozvolili i je li to javni interes, a 'ne prebacivati lopticu na one koji za to nisu odgovorni', rekao je Jandroković.