Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jandroković najavio

HDZ osniva odbor za zagrebačko gospodarstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Povjerenstva zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a Gordan Jandroković najavio je danas novinarima skoro osnivanje odbora za gospodarstvo kako bi se prvo zaustavio porast nezaposlenosti i pronašla najbolja rješenja za oporavak i razvoj gospodarstva u Zagrebu.

U tom bi odboru, dodao je, bili poduzetnici, obrtnici, stručnjaci koji dobro poznaju gospodarstvo da bi konkretnim prijedlozima potaknuli gospodarski razvoj Zagreba. Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković danas je u funkciji gradskog stranačkog čelnika to izjavio novinarima na Trgu bana Josipa Jelačića gdje je uoči Valentinova podijelio 800 ruža te licitarska srca Zagrepčankama i Zagrepčanima, a ujedno je to bio njegov prvi susret s građanima od kada je 18. siječnja preuzeo tu stranačku funkciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bandić o Horvatinčićevoj najavi odustajanja od projekta Cvjetni prolaz Slika nije dostupna Ništa od hitnog preuređenja Cvjetnog trga

Istaknuo je kako mu je prvi zadatak obići stranačke organizacije, 17 područnih odbora, vidjeti kako funkcioniraju i napraviti promjene ako je to nužno. Najavio je jačanje stranačkih struktura, a zatim osnivanje odbora za gospodarstvo, promet, infrastrukturu. Paralelno s time izlazit će s projektima važnim za građane Zagreba, a to je u prvome redu gospodarstvo, vezano za problem broja nezaposlenih.

Jandroković je istaknuo da je ključna zadaća zaustaviti taj negativni trend te preokrenuti brojke u pozitivnom smjeru, jer Zagreb je središte Hrvatske i ovdje je i najjače gospodarstvo i ako njegovo gospodarstvo ne funkcionira dobro, normalno je da se to osjeti i u cijeloj Hrvatskoj.

Bandić i SDP-ova većina su odgovorni za Varšavsku

Na upit o prosvjedima u Varšavskoj ulici protiv gradnje ulaza u podzemnu garažu Hoto grupe, Jandroković je istaknuo da nikako ne može prihvatiti ponašanje SDP-a koji sada nastoji odgovornost, koju objektivno ima za taj problem, prebaciti na druge. 'Što se nas tiče i gradonačelnik Milan Bandić, ali i većina u gradskoj skupštini jednako je odgovorna i neka sada ne prebacuju odgovornost na druge, nego neka riješe ovo pitanje u interesu građana Zagreba i poštujući zakon', poručio je Jandroković.

Istaknuo je da je važno poštivanje zakona i odluka koje su donesene na razini i grada i države, ali isto tako i osluškivanje onoga što misle građani - a očito je, kazao je, da je velik  broj građana protiv projekta 'Cvjetni'. Oni koji su donijeli te odluke danas moraju odgovoriti zašto su to dozvolili i je li to javni interes, a 'ne prebacivati lopticu na one koji za to nisu odgovorni', rekao je Jandroković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene