Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višak od 3,8 milijuna kuna

HDZ objavio financijsko izvješće: Prošle godine iz proračuna im isplaćeno gotovo 36 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska demokratska zajednica nadležnim je tijelima dostavila godišnje financijsko izvješće za prethodnu godinu.

Prihodi HDZ-a u 2019. godini iznosili su 46,7 milijuna kuna, dok su rashodi bili 42,9 milijuna kuna. Stranka je tako ostvarila višak prihoda u visini od 3,8 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ljubica Jembrih HDZ Krapinsko-zagorske županije Ljubica Jembrih ulazi u Sabor, zamijenit će ministra Habijana

HDZ je iz proračuna lani dobio 35,9 milijuna, a novac im je isplaćen temeljem broja saborskih zastupnika, prihoda iz proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave temeljem broja osvojenih mandata u predstavničkim tijelima te naknade troškova izborne promidžbe nakon održanih izbora za EU parlament.

8,6 milijuna kuna ostvareno je prihodima od članarina, a 1,6 milijuna kuna od donacija.

Kad je riječ o rashodima, na one materijalne otišlo je 26,4 milijuna kuna, a slijede rashodi za zaposlene u iznosu od 10,2 milijuna kuna te troškovi tekućih donacija u iznosu od 1,4 milijuna kuna.

"U 2019. godini Stranka je financirala izbore za Europski parlament, prvi krug predsjedničkih izbora, EPP kongres i događanja vezana za 30. obljetnicu osnivanja HDZ-a. Unatoč tome, ostvarili smo višak prihoda nad rashodima. To je rezultat kontinuiranog, odgovornog pristupa i racionalnog upravljanja. Hrvatska demokratska zajednica je bez obveza po kreditima i pozajmicama te svoje obveze uredno i redovno podmiruje", poručuju iz HDZ-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene