Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Rasprava o proračunu

HDZ ne vjeruje svim svojim zastupnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor će o proračunu raspravljati već u utorak. Upravo tu raspravu HDZ, čini se, želi odraditi bez Biance Matković koja je podnijela ostavku na mjesto državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva i zatražila aktiviranje saborskog mandata.

HDZ-ova većina brojčano nije upitna, ali čini se da vladajuća stranka ipak ne vjeruje svim svojim zastupnicima. Danas prazne saborske klupe u utorak će biti pune. U njima će možda sjediti i o proračunu raspravljati Ivo Sanader, ali ne i Bianca Matković državna tajnica o čiju ostavku resorni ministar još nije ni pročitao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bianca Matković ekskluzivno za Novu TV 'HDZ je bio moja stranka i HDZ ostaje moja stranka' Slika nije dostupna MIP odlučilo Hoće li ostati vjerna HDZ-U: Bianca Matković vraća se u Sabor

'Vi znate da sam ja u prvom mjesecu ostao bez 5 državnih tajnika da sam bio sam. Sada kad smo počeli radi sada ponovno moramo dogovoriti kako će se taj posao nastaviti', rekao je ministar gospodarstva Đuro Popijač. Vlada iako je već jučer mogla, ne planira razriješiti Biancu Matković funkcije do glasovanja o proračunu.

Strah od spavača

'Procedura za ostavku na mjestu državnog tajnika je jasna, prvo ide zahtjev ministru, onda primopredaja dužnosti, pa uži kabinet i sjednica vlade pa prijava u sabor i odluka', rekao je Andrija Hebrang. HDZ i bez Sanadera ima dovoljno ruku za proračun. No navodno postoji strah od spavača koje bi se priklonili Sanaderu. Među njima je i Matković.

>> Što nam donosi proračun za iduću godinu?

Andrija Hebrang opovrgao je navode da HDZ ne želi Biancu Matković na raspravi o proračunu. 'Puno priča curi treba te rupice zatvoriti jer su neistinite', rekao je.

Izjave o snazi HDZ-a zvuče poput mantre. Oporba je uvjerena da se osim Sanadera boje i njih. 'Čini mi se da se boje svega i svačega to polako prelazi u paranoju', rekla je Željka Antunović. Vladi pada popularnost, a propitkivanje oporbe, smatra Antunović, tome pridonosi. 'Jedno aktualno prijepodne može donijeti korist opoziciji', zaključila je.

'Meni je žao što nema aktualnog prijepodneva jer sam pripremio oko 30 pitanja o vrlo žestokim o aferama SDP-a HNS-a i prijatelja', rekao je Hebrang. Opsežan dnevni red tvrde u HDZ-u ne daju priliku za prekid sjednice i aktualno prijepodne. Radit će se do kraja godine čak četiri dana u tjednu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene