Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svima je prekipjelo

HDZ i SDP udružili snage kako bi smijenili Keruma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski vijećnici SDP-a i HNS-a grada Splita pokrenuli inicijativu za raspisivanje referenduma kako bi smijenili Željka Keruma. Pridružili su im se i HDZ-ovci.

Zbog kaosa i paralize Splita proteklih dana, oporobeni gradski vijećnici SDP-a i HNS-a pokrenuli su inicijativu za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća i raspisivanje referenduma za smjenu gradonačelnika Željka Keruma.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Uspjeli su prikupiti 12 potpisa gradskih vijećnika, a najzanimljivije od svega je da su se oporbenim vijećnicima pridružili i HDZ-ovci iako je njihova stranka u koaliciji s Kerumovim HGS-im izašla na protekle parlamentarne izbore. Inače, za sazivanje izvanrednih sjednica potrebni su potpisi 9 gradskih vijećnika.

>> Splitski SDP i HNS traže Kerumovu ostavku

Šef splitskog HDZ-a dr. Dujomir Marasović za Večernji list je prije dva dana rekao kako 'on nije sastavljao niti će rastavljati HDZ i Keruma'.

Bilo kako bilo, na zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice splitskog parlamenta i smjenu Keruma potpise su stavili vijećnici SDP-a, HNS-a, HDZ-a te nezavisni Igor Boraska i Luka Roguljić.
Zahtjev za njezinim sazivanjem predat će na protokol grada u ponedjeljak za kad najavljuju i tiskovnu konferenciju. (Agencija VLM)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene