Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici splitskoga HDZ-a i HSP-a danas su u odvojeno oštro osudili jučerašnju izjavu dogradonačelnika Jure Šundova da politički protivnici gradonačelnika Željka Keruma podmeću požar na Marjanu kako bi mu napakostili.


'Nitko od političkih Kerumovih protivnika neće paliti Marjan, a to što je rekao Šundov gotovo je izvan zdravog razuma i nije u skladu s normalnim razmišljanjima', izjavio je danas za Radio Split predsjednik splitskoga HDZ-a Dujomir Marasović.

Vezani članci Željko Sabo Željko Sabo stavio mandate u mirovanje: ''Nisam zaslužio da bilo tko moje ime koristi u negativnom kontekstu'' Parlamentarni izbori 2020_kandidati SDP od donatora dobio manje od Demokrata, Možemo!, Suverenista: Neki uplaćivali na više mjesta

Po njegovoj ocjeni, izjava Šundova je 'na tragu intelektualnih potencijala piromana' te, kako je rekao, 'predstavlja jednu od gluposti koje Kerumov propagandistički stožer baca u eter i splitsku javnost, naročito posljednjih mjeseci'.

Predsjednik splitskoga HSP-a Hrvoje Tomasović ocijenio je izjavu dogradonačelnika Jure Šundova 'krajnje opasnom i strašnom'.

Na izjavu Šundova da Marjan navodno pale Kerumovi politički protivnici, Tomasović je zaključio kako Kerum vjerojatno smatra da ga on pali jer je, dodao je, po Kerumovu shvaćanju, 'njegov jedini politički protivnik, a svi su mu drugi konzultanti, suradnici i koalicijski partneri'. (Hina)