Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska čista stranka prava na predstojeće izbore izlazi u devet izbornih jedinica kao, kako je naglašeno na konferenciji za novinare, jedina dosljedna državotvorna stranka u Hrvatskoj.


Predsjednik stranke Josip Miljak rekao je da je on nositelj liste za sve izborne jedinice, osim za IX. i X. u kojima je nositelj potpredsjednik stranke Luka Podrug.

Vezani članci Slika nije dostupna HSP, A-HSP i HČSP zajedno do 'odličnih rezultata' na izborima Slika nije dostupna 32 godine robijao zbog otmice aviona, a sada ušao u hrvatsku politiku

Miljak je pozvao birače da glasuju za HČSP kao jedinu dosljednu državotvornu stranku, jer time biraju jaku i samosvjesnu nacionalnu politiku, te je iznio niz kritika aktualne vlasti i oporbe. Naglasio je također da se HČSP zalaže za prekid pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju i NATO. Svima koji kažu da tomu nema alternative, mi imamo hrabrosti reći ne, kao i Bruxellesu i Haagu, rekao je. Mi smo za pregovaranje sa svima, ali kao ravnopravan partner, dodao je. 

'Ne nasjedajte pričama da Hrvatska nema alternativu, jer ako je doista nema, nećete valjda glasovati za one koji su je u taj položaj i doveli', poručio je Miljak biračima.

'HČSP se zalaže za cjelovitu poreznu i pravosudnu reformu', rekao je Josip Bekavac. Zauzeo se da se u svrhu povećanja nataliteta u Hrvatskoj pomogne obiteljima s dvoje djece oslobađanjem od poreza dječje opreme i hrane. Također, zauzeo se za smanjenje državne potrošnje u cilju povećanja ulaganja i poticanja gospodarstva.