Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U periodu od 2006. do 2016.

HBOR Agrokoru odobrio 25 kredita u iznosu od gotovo milijardu kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska banka za obnovu i razvitak je od 2006. do kraja 2016. godine društvima iz Agrokor Grupe odobrila 25 kredita u iznosu od 903,6 milijuna kuna, od čega je otplaćeno njih 9.

16 kredita u iznosu od 658,6 milijuna kuna još je aktivno, od čega je dio iznosa također otplaćen, a stupanjem Lex Agrokora na snagu preostale obveze proglašene su dospjelima, navodi se u odgovoru HBOR-a na upit HINA-e.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STARI RATOVI ''Plenkovićeva slamka spasa'': Todorić otkrio što bi mogao biti razlog Marićeva odlaska iz Vlade Slika nije dostupna razgovori u tijeku Nastavlja se trakavica s Brodosplitom, ministar demantirao Debeljaka: "Nije nikakav dogovor postignut, situacija je složena"

Kreditni plasmani osigurani su uz zalog na nekretnine ili pokretnine koje u većini slučajeva znatno premašuju vrijednost odobrenog kredita te ostalim uobičajenim instrumentima osiguranja, pišu 24 sata.

Podsjetimo, četiri Agrokorove tvrtke objavile su kako su krajem 2016. dobile kredit HBOR-a od 48,3 milijuna eura radi pripreme izvoza.

U to vrijeme predsjednik Nadzornog odbora HBOR-a bio je trenutni ministar financija Zdravko Marić, koji je tvrdio kako se izuzeo od rasprave.

Mostov saborski zastupnik i bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović tvrdio je da je Marić sugerirao članovima NO HBOR-a da se odobri kredit Agrokoru.

HBOR je ubrzo objavio i tonski zapis sa sjednice NO-a, održane u prosincu 2016., na kojoj se odlučivalo o tim kreditima, a zapis je pokazao da se Marić izuzeo iz rasprave i odlučivanja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene