Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredno zasjedanje

HBK raspravljao o Milanovićevu posjetu Svetoj Stolici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je održano izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, pod predsjedanjem predsjednika HBK-a Marina Srakića.

Izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pod predsjedanjem predsjednika HBK-a đakovačko-osječkoga biskupa mons. Marina Srakića, na kojem se razgovaralo o posjetu predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića Svetoj Stolici održano je danas u sjedištu HBK u Zagrebu, priopćilo je Tajništvo HBK.

Tajništvo HBK navodi da su biskupi razgovarali o predstojećem posjetu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića Svetoj Stolici, kao i o simpoziju o vezama Svete Stolice i Hrvatske, koji, 29. listopada u Vatikanu, u povodu obilježavanja 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Republike Hrvatske organizira hrvatsko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

>> Bozanić i Srakić sastali se s Linićem

Na zasjedanju su biskupi razmotrili i pojedinosti vezane za nacionalno zahvalno hodočašće u Rim u "Godini vjere", koje će se održati od 5. do 9. studenoga, navodi se u priopćenju. Na zasjedanju je, kako navodi tajništvo HBK, sudjelovao i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije izvijestio je kako je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić doputovao iz Rima kako bi sudjelovao na izvarednom plenarnom zasjedanju HBK te da se kardinal Bozanić nakon završetka zasjedanja vratio u Rim kako bi nastavio sudjelovati na 13. redovnoj općoj Biskupskoj sinodi o novoj evangelizaciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene