Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor o 'proračunskim procesima'

Bozanić i Srakić sastali se s Linićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đakovačko - osječki nadbiskup Marin Srakić i kardinal Josip Bozanić sastali su se s ministrom financija Slavkom Linićem.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić i potpredsjednik HBK-a kardinal Josip Bozanić održali su sastanak s ministrom financija Slavkom Linićem, u prostorijama HBK-a na Ksaveru u Zagrebu, priopćeno je iz HBK.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti" Slika nije dostupna Ugovor sa Svetom stolicom Linić: Nisam ništa potpisao sa Srakićem i Bozanićem

>> Bozanić: Nedopustivo je političko manipuliranje s hrvatskim teritorijem

Na sastanku su sudjelovali i generalni tajnik HBK-a mons. Enco Rodinis i pomoćnik ministra financija i glavni državni rizničar Miljenko Fičor.

>> Bozanić: Roditelji, dok vam govore protiv vjeronauka, razmotrite dobro tko vam što nudi

Na sastanku je bilo riječi o potrebi usklađivanja postojećeg Sporazuma između Ministarstva financija i Hrvatske biskupske konferencije s odredbama zakona koji uređuju proračunske procese.

No, kako neslužbeno doznajemo, radi se o sastanku na kojem je predmet razgovora bio dogovor da država iduće godine ne isplati Crkvi 250 milijuna kuna, koji joj je prema postojećem sporazumu dužna isplatiti, nego da taj iznos bude manji, a da razlika do punog iznosa ostane za isplatiti u 'neka bolja vremena'.

Inače, takvih je dogovora između Crkve i države bilo i za vrijeme nekih bivših Vlada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene