Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Haško tužiteljstvo zadovoljno suradnjom Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tužitelj Haškog suda (ICTY) Serge Brammertz susreo se u petak u Zagrebu s potpredsjednicom hrvatske Vlade Jadrankom Kosor kojoj je prenio zadovoljstvo suradnjom Hrvatske s ICTY-em, priopćila je Vlada.

Novi glavni tužitelj, koji je krajem prošle godine preuzeo dužnost od Carle del Ponte, istaknuo je spremnost tužiteljstva na suradnju s Vladom i izrazio želju za rješavanjem svih preostalih otvorenih pitanja, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti" Mario Banožić i Klaudia Tanner - 2 dobar okvir Banožić i austrijska ministrica potpisali novi sporazum Hrvatske i Austrije o vojnoj suradnji

Brammertzu je to prvi radni posjet Zagrebu i zemljama regije u sklopu kojeg će se kasnije u petak susresti i s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Kosor, koja je ujedno i predsjednica Savjeta za suradnju s ICTY-em, istaknula je da će Vlada i dalje odlučno, potpuno i iskreno surađivati s Haškim sudom.

Brammertzu je izrazila žaljenje što tužiteljstvo nije uložilo žalbu na oslobađajuću presudu Miroslavu Radiću, koji je bio optužen za zločin na Ovčari 1991., navodi se u priopćenju Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene