Haški sud osudio je Jadranka Prlića, Brune Stojića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića na ukupno 111 godina zatvora za ratne zločine u Herceg-bosni.


Na Haškom tribunalu za ratne zločine počinjene  na području bivše Jugoslavije danas je iznesena presuda šestorici bivših pripadnika vojnog i političkog vrha Hrvatske Republike Herceg-Bosne - Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću. Osuđeni su ba ukupno 111 godina zatvora.

Vezani članci Slika nije dostupna Haški sud: Presuda "Prlić i drugi" do studenog Slika nije dostupna Analiza: Što se može iščitati iz haške presude šestorki?

Prlić je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina zatvora, Stojiću, Praljku i Petkoviću od 20, Ćoriću od 16 i Pušiću od 10 godina zatvora.

>> Intervju s Nikom Pinter, odvjetnicom generala Slobodana Praljka

Njih se teretilo za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine uključujući ubojstvo, silovanje, seksualno zlostavljanje, uništavanje imovine, zatvaranje, deportaciju i prisilno premještanje počinjeno nad bosanskim Muslimanima i drugim nehrvatima od 1992. do 1994. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook